guchy Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Witam serdecznie , przeglądam właśnie forum i zauważyłem że nigdzie nie było jeszcze tematu o płytach winylowych. Czy płyty winylowe przeszły w niepamięć?Może ktoś jeszcze słucha płyt analogowych?Jak dba o ich stan , jakich środków używa ? Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zazwyczaj guchy nie słucha Cytuj
Rosemary Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Ja słucham muzyki głównie na winylach, ale nie mam ich dużo, bo tylko 183. Obecnie staram się również gromadzić płyty patefonowe i posiadam 80 płyt firmy Pathe. Jeżeli chodzi o czyszczenie, to szmatka flanelowa i ew. woda destylowana z małą dawką płynu do naczyń. Cytuj
Serwacy Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Również często zatrudniam gramofon do odtwarzania muzyki. Nic nie jest w stanie zastąpić jakości dźwięku z gramofonu. Ja czyszczę płyty szmatką flanelową. Cytuj
Serwacy Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Pewnie to profanacja ale... gdzie w Warszawie przegram szybko i sprawnie winyl na cd? Ojciec darzy sentymentem jakąś płytę, a nie ma już od lat na czym odtworzyć. To trudne zadanie. To jakaś rzadka płyta? Nie ma odpowiednika w wersji CD? Cytuj
Serwacy Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Pewnie to profanacja ale... gdzie w Warszawie przegram szybko i sprawnie winyl na cd? Ojciec darzy sentymentem jakąś płytę, a nie ma już od lat na czym odtworzyć. http://2pstudio.pl/kopiowanie-plyt-winylowych-na-plyty-cd/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi