guchy Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Witam serdecznie , przeglądam właśnie forum i zauważyłem że nigdzie nie było jeszcze tematu o płytach winylowych. Czy płyty winylowe przeszły w niepamięć?Może ktoś jeszcze słucha płyt analogowych?Jak dba o ich stan , jakich środków używa ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The-Bigwig Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Zazwyczaj guchy nie słucha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosemary Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Ja słucham muzyki głównie na winylach, ale nie mam ich dużo, bo tylko 183. Obecnie staram się również gromadzić płyty patefonowe i posiadam 80 płyt firmy Pathe. Jeżeli chodzi o czyszczenie, to szmatka flanelowa i ew. woda destylowana z małą dawką płynu do naczyń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serwacy Posted January 7, 2014 Report Share Posted January 7, 2014 Również często zatrudniam gramofon do odtwarzania muzyki. Nic nie jest w stanie zastąpić jakości dźwięku z gramofonu. Ja czyszczę płyty szmatką flanelową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serwacy Posted January 7, 2014 Report Share Posted January 7, 2014 Pewnie to profanacja ale... gdzie w Warszawie przegram szybko i sprawnie winyl na cd? Ojciec darzy sentymentem jakąś płytę, a nie ma już od lat na czym odtworzyć. To trudne zadanie. To jakaś rzadka płyta? Nie ma odpowiednika w wersji CD? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serwacy Posted January 7, 2014 Report Share Posted January 7, 2014 Pewnie to profanacja ale... gdzie w Warszawie przegram szybko i sprawnie winyl na cd? Ojciec darzy sentymentem jakąś płytę, a nie ma już od lat na czym odtworzyć. http://2pstudio.pl/kopiowanie-plyt-winylowych-na-plyty-cd/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts