Skocz do zawartości

Tadeusz Kierepka - Opinie

kertoip

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...

To jest chyba najlepszy krawiec w Warszawie. Niestety, ktoś od dłuższego czasu wmawia ludziom, że szycie u starych krawców to strata pieniędzy, że lepiej szyć u młodych, bo ci starzy rzekomo nie nadążają za modą, i tego typu rewelacje.

Odnoszę wręcz wrażenie, że leciwi krawcy zostali w Polsce zmarginalizowani, a w każdym razie chyba internetowi miłośnicy garniturów preferują inny rodzaj szycia.

Z tego forum, jak widać po komentarzach, a raczej braku komentarzy, mało kto do p. Tadeusza zaglądał na przestrzeni ostatnich kilku-kilkunastu lat.

Oczywiście, może wynikać to z tego, że koszt uszycia garnituru jest wysoki, ale podejrzewam, że nie wyższy niż u innych krawców.

W każdym razie polecam bez wahania.

17 godzin temu, WojtekWaw napisał:

To jest chyba najlepszy krawiec w Warszawie. Niestety, ktoś od dłuższego czasu wmawia ludziom, że szycie u starych krawców to strata pieniędzy, że lepiej szyć u młodych, bo ci starzy rzekomo nie nadążają za modą, i tego typu rewelacje.

Odnoszę wręcz wrażenie, że leciwi krawcy zostali w Polsce zmarginalizowani, a w każdym razie chyba internetowi miłośnicy garniturów preferują inny rodzaj szycia.

Z tego forum, jak widać po komentarzach, a raczej braku komentarzy, mało kto do p. Tadeusza zaglądał na przestrzeni ostatnich kilku-kilkunastu lat.

Oczywiście, może wynikać to z tego, że koszt uszycia garnituru jest wysoki, ale podejrzewam, że nie wyższy niż u innych krawców.

W każdym razie polecam bez wahania.

Aź tak nie jest. Błoński chyba na brak klientów nie narzeka. Kwestia przebicie się do klienta. Ciągle powstające kolejne salony mtm są marketingowo dość sprawne. Inna sprawa, że idąc do krawca starszej daty znacznie łatwiej o wtopę, jeżeli klient nie jest świadomy i nie potrafi dopilnować poszczególnych kwestii (niestety rzeczy, które krawiec może zrobić po swojemu, czyli tak jak go wyuczono 40 lat temu, jest sporo).

Pokaż swoje zamówienia, choćby w ramach popularyzowania usług krawca.

• Oceniam pozytywnie 1

To jest temat na dłuższą dyskusję.

Napiszę tylko, że u p. Tadeusza o wtopę trudno, bo on szyje według bardzo różnych zamówień. I bardzo tradycyjne garnitury, i bardziej nowoczesne (współczesne). Dla starszych (powyżej 50 lat), dla młodszych (czyli chyba od około 30-letnich klientów do 50-latków).

Z drugiej strony propaganda w internecie robi swoje i ludzie mają dość dziwne spojrzenie na garnitury.

Ale to, jak wspomniałem, jest temat na osobną dyskusję, której, powiem szczerze, nie chce mi się zaczynać, bo zaraz zaczną się niepotrzebne emocje, a ja się spierać nie lubię. Jestem zdania, że i tak każdy postąpi według własnego uznania.

Co do zdjęć mam z tym problem, bo nie mam warunków do ich robienia, więc jakość jest słaba, poza tym trochę mi niezręcznie.

Swoją drogą szkoda, że brakuje w internecie wywiadów z krawcami, w których prezentowane byłby ich dokonania, albo rozmów z klientami, bo to oni powinni wystawiać rekomendacje rzemieślnikom. Choć w drugim przypadku jest to pewno trudniejsze do zrealizowania.

Zrobiono coś zbliżonego w krótkim dokumencie o śp Tadeuszu Januszkiewiczu.

Tu natomiast dosyć krótka rozmowa z p. Tadeuszem sprzed  mniej więcej półtora roku.

https://youtu.be/2Gv73eYIiYc?si=3i5Bz2YiLOKRdC3l

• Like 1