zaki Napisano 26 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2011 Pracownia krawiecka założona w 1938 roku. Prowadzi ją Mistrz Andrzej Nieszczesny, wiek 70 lat. Szyje garnitury, smokingi, spodnie itd. Używa słowa Mistrz na wizytówce. Ul Saperska 41 Poznań Tel: 061 833 19 46 Adres uzyskałem od Pani ze sklepu Merino. Niestety nie miałem okazji go odwiedzić, bo spieszyłem się na pociąg do Warszawy. Czy ktoś był i korzystał z usług tego Pana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 22 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2011 Pracownia krawiecka założona w 1938 roku. Prowadzi ją Mistrz Andrzej Nieszczesny, wiek 70 lat. Szyje garnitury, smokingi, spodnie itd. Używa słowa Mistrz na wizytówce. Ul Saperska 41 Poznań Tel: 061 833 19 46 Adres uzyskałem od Pani ze sklepu Merino. Niestety nie miałem okazji go odwiedzić, bo spieszyłem się na pociąg do Warszawy. Czy ktoś był i korzystał z usług tego Pana? Ja się chyba wybiorę to dam znać. Chcę uszyć sobie spodnie i jest taniej jak u Krupy. Uszycie spodni to koszt 250 zł plus oczywiście koszt materiału. Materiał kupujemy we własnym zakresie. Przy zakupie materiału w Merino powołując się na tego pana rabat mamy gwarantowany - tak mnie zapewniał podczas naszej rozmowy telefonicznej Dochodzi zatem też zniżka na kupnie materiału Co do marynarek to robi i klejone i na płótnie - klient nasz pan On się uczył robienia na płótnie i raczej tak je robi PS: a może ktoś w forumowiczów był u tego pana w międzyczasie i może się wypowiedzieć? -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 22 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2011 Marbej, a o koszule pytałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 22 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2011 Marbej, a o koszule pytałeś? Koszul niestety nie szyje. Dopytałem o koszt samej marynarki - 750 PLN (plus koszt materiału). Polecam zadzwonić do tego pana, bardzo przyjemnie się z nim rozmawia. Jakbyś miał jakieś nowe informacje, ceny itp. itd. to proszę daj tutaj info. -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 22 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2011 Ja byłem i zrobiłem fajny wywiad, ale nie mam czasu go spisać. Zresztą to już kolejny w kolejce, więc za szybo się nie pojawi na blogu. Pan Nieszczesny ma dużą wiedzę historyczną i praktyczną o krawiectwie miarowym, widać że ten zawód to jego pasja. Jest to na pewno krawiec godny rozważenia, ale nie widziałem jego marynarek. Ceny mi podawał podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 22 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2011 Ja byłem i zrobiłem fajny wywiad, ale nie mam czasu go spisać. Zamiast odpisywać na posty powinieneś spisać ten wywiad W rozmowie telefonicznej ten pan też mi się spodobał. Coraz bardziej jestem chętny wybrać się do niego i obstalować spodnie. Czekamy zatem niecierpliwie na na Twoje materiały z wizyty u tego krawca, a póki co może chociaż jakiś skrót? PS: pozdrowienia dla Waltera i niech się bierze za ten wywiad -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz CG Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Czy ktoś ma porównanie między panami Krupą a Nieszczesnym? Co może przemawiać na korzyść każdego z nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Czy ktoś ma porównanie między panami Krupą a Nieszczesnym? Co może przemawiać na korzyść każdego z nich? Porównania jeszcze nie mam. Natomiast jeśli chodzi o samego Nieszczesnego to nie wiem czy już to czytałeś: http://www.szarmant.pl/andrzej-nieszczesny -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz CG Napisano 20 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2012 O! Dzięki za link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ixix Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Czy od ostatniego postu wybrał się ktoś do tego Pana. Po przeczytaniu wpisu u szarmanta, zastanawiam się nad wybraniem do niego. Byłbym wdzięczny za jakieś zdjęcia marynarki lub garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 26 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2013 Pracownia krawiecka założona w 1938 roku. Prowadzi ją Mistrz Andrzej Nieszczesny, wiek 70 lat. Szyje garnitury, smokingi, spodnie itd. Używa słowa Mistrz na wizytówce. Ul Saperska 41 Poznań Tel: 061 833 19 46 Adres uzyskałem od Pani ze sklepu Merino. Niestety nie miałem okazji go odwiedzić, bo spieszyłem się na pociąg do Warszawy. Czy ktoś był i korzystał z usług tego Pana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 26 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2013 Wybieram się jutro na przymiarkę. Bardzo uprzejmy, fachowy i życzliwy, sądząc z rozmowy telefonicznej. Wolne terminy na większe zamówienie dopiero od października. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 26 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2013 poprosimy o zdjęcia, w miarę możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 poprosimy o zdjęcia, w miarę możliwości Zaczynam od spodni, a garnitur pokażę w październiku. Spodnie chciałbym z szarej flaneli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 5 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2013 Jutro odbieram spodnie. Ostatecznie zdecydowałem się na włoską wełnę 160 w kolorze popielatym. Postaram się je pokazać. Niby fajne, ale coś mi się wydaje, że za szerokie: dół nogawki 21. Obawiam się, że dość urzędniczo wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2013 Spodnie dołem zawsze można zwężyć. Nie zapomnij wrzucić zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 5 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2013 Wrzucę zdjęcie i poproszę o ocenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elegantzmosiny Napisano 22 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2013 Jestem nowy na forum. Witam wszystkich! Wiktor, jak spodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 22 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2013 Myślę, że fajnie wyszły. jak tylko znajdę chwilę to wrzucę zdjęcia, ocenicie. Może są ciut za długie, ale zawsze można skrócić. Dołączam do zamówienia forumowego (moim zdaniem super okazja) i szyję następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilB Napisano 3 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2014 a jak ze zdjęciami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi