monikaaa Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Witam, chciałam uszyć takie kreacje czy może mi ktoś podpowiedzieć jaki materiał będzie na nie najlepszy?? A może wie ktoś z jakiego materiału są one uszyte?? 1. 2. 3. Cytuj
bulyt50 Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Witaj! Droga Moniko,na tym Forum mówimy o klasycznej,męskiej elegancji. Cytuj
4inHand Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 To wygląda jak bardzo cienka wełna, ale nie wykluczyłbym dodatku czegoś elastycznego - jest tylko jedna zaszewka, a dopasowanie w biuście, który jest najtrudniejszym elementem do obszycia, jest bezbłędne! Cytuj
bulyt50 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Ja to zawsze muszę wyjść przed szereg. 1 Cytuj
rozmarynka Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Hmm... dwie pierwsze fotografie to welna raczej sukno z domieszka elsatycznosci, zdjecie trzecie to welna wyglada na loden ostatecznie alpaka i ostatnie to szyfon i jedwab. Ja widze nie zaszewkę ale ciecie materialu i wyglad ana troche inny od reszty. I wracam na koniec szeregu. Cytuj
adwa Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Moniko, pierwsza wyglada na welne z elastanem lub bawelne z elastanem (aczkolwiek po dlugosci kroku moge mniemac ze bedzie to jednak podklejana welnaz elastanem) druga to calkiem klasyczna welenka parzona lub tez cienki filc lub sukno lub cos w ten desen. Trzecia to: pas: satyna, a biust i dol to upieta zorzeta (chyba warstwa zewnetrzna to muslin ale glowy nie dam, chyba jednak zorzeta, bo jest grubsza), co pod spodem, nie widze, ale jakas podszewka powinna byc;) Adam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi