zaki Napisano 3 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2010 Znalazłem bardzo ciekawy zakład szewski na targowej istniejący od 1901 roku. Szewc mówił że nie robi już butów miarowych bo nie ma dostępu do 'kamaszników' ale mam przeczucie że gdyby z nim dobrze pogadać i zachęcić to kto wie. Będę tam przechodził w przyszłym tygodniu, więc może któryś z bardziej doświadczonych forumowiczów w tym temacie by dołączył. Kilka numerów dalej jest sklep z kapeluszami Cieszkowskiego do którego również warto zajrzeć. Zajrzałem jeszcze raz. Pan Radzicki powiedział, że zacznie robić buty na miarę jeśli znajdziemy mu cholewkarza. Ceny na pewno będą konkurencyjne w porównaniu z resztą szewców warszawskich. Zakład istnieje tym miejscu od 1901 roku ale pan Radzicki wprowadził się tam w 1978 r. Jeszcze 5 lat temu robił buty miarowe, ale ostatni cholewkarz mu zmarł i nie ma dostępu do innych cholewkarzy. Podobno jest to bardzo hermetyczne środowisko i bez własnego cholewkarza nie da rady zrobić buty na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 I jestem ciekawy... udało się do namówić do zrobienia butów? A jeśli tak. To prosiłbym o więcej szczegółów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 25 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Nie dał się namówić mimo mojej drugie wizyty więc raczej nic z tego. Nie ma co zmuszać. W Warszawie mamy przynajmniej pięciu szewców miarowych (Duranc, Januszkiewicz, Kielman, Kurkus, Wielądek), więc wybór jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Nie ma co namawiać, ale zawsze dobrze jak jest większa konkurencja. Cieszmy się więc z tego co jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 26 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2011 czy mówił może coś wstępnie il kosztowały by buty, jeśli przyszłoby się z gotowymi już cholewkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 26 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2011 ale mam lotniki do naprawy, przeróbki po nieistniejącym już z 10 lat zakładzie Wierzbickiego, to może mi coś poradzi. W którym dokładni on miejscu na Targowej jest. Tam w pawilonach przy wiadukcie, jak Cieszkowski, czy gdzie indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 27 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 Tuż przed wiaduktem po prawej stronie jak jedziesz od Grochowskiej. Co do ceny nic nie ustalaliśmy. Pan Radzicki nie wydał się zainteresowany tematem, ale możesz spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Spróbuję, bo raczej przeróbka, nietypowa, Kielman i Wielądek chcą drogo i jeszcze pastwią się (słusznie zresztą, nad dawnym konkurentem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi