Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

kupiłem ostatnio buty Yanko Half Brogues 780 F o kopycie Y 915F, niestety nie trafiłem w rozmiar, przez co są odrobinę zbyt duże, natomiast od razu po wyjęciu z pudełka zakochałem się w kopycie. Stąd moje pytanie czy znacie buty innych marek o podobnym, smukłym i dynamicznym kopycie w porównywalnej półce cenowej?

Opublikowano

Możesz po prostu zamówić mniejszy rozmiar i porównać lub wypełnić większą parę wkładką.

Split toe derby 915F noszę w rozmiarze 8, a oxfordy 8.5. Przez pewien czas miałem chukka boots w rozm. 7.5 na tym kopycie, ale ostatecznie przerzuciłem się na 8. Tak więc są drobne wahania względem typu buta, jak i nawet poszczególnych sztuk w tym samym rozmiarze. Dobór kopyta może być trochę problematyczny, dlatego na początku trzeba dużo próbować.

Jeśli ostatecznie będzie pasowało Ci 915F w innym rozmiarze, możesz spróbować też TLB (trochę droższe, ale nie jest to zupełnie inna półka cenowa). Najsmuklejsze są chyba te z linii TLB Artista - czasami można trafić sample lub seconds w cenie zbliżonej do Yanko.

Opublikowano
2 godziny temu, Łukasz85 napisał:

Możesz po prostu zamówić mniejszy rozmiar i porównać lub wypełnić większą parę wkładką.

Split toe derby 915F noszę w rozmiarze 8, a oxfordy 8.5. Przez pewien czas miałem chukka boots w rozm. 7.5 na tym kopycie, ale ostatecznie przerzuciłem się na 8. Tak więc są drobne wahania względem typu buta, jak i nawet poszczególnych sztuk w tym samym rozmiarze. Dobór kopyta może być trochę problematyczny, dlatego na początku trzeba dużo próbować.

Jeśli ostatecznie będzie pasowało Ci 915F w innym rozmiarze, możesz spróbować też TLB (trochę droższe, ale nie jest to zupełnie inna półka cenowa). Najsmuklejsze są chyba te z linii TLB Artista - czasami można trafić sample lub seconds w cenie zbliżonej do Yanko.

Będę próbował z mniejszym rozmiarem na pewno. TLB Artisty właśnie widziałem, ale delikatnie przekraczają mój budżet. Może uda mi się coś na promkach wyhaczyć. 

Opublikowano
2 godziny temu, dunlop napisał:

Berwick ma kilka modeli na kopycie, które odpowiada Y915. U nich to jest kopyto HO15. 

Kurczę, faktycznie znalazłem na oficjalnej stronie HO15N, jakoś wcześniej przeoczyłem to kopyto. Właśnie o coś takiego mi chodziło. Szkoda tylko, że nie zrobili na nich żadnych brogsów.