TobyNartowski Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2023 Cześć, kupiłem ostatnio buty Yanko Half Brogues 780 F o kopycie Y 915F, niestety nie trafiłem w rozmiar, przez co są odrobinę zbyt duże, natomiast od razu po wyjęciu z pudełka zakochałem się w kopycie. Stąd moje pytanie czy znacie buty innych marek o podobnym, smukłym i dynamicznym kopycie w porównywalnej półce cenowej? Cytuj
Łukasz85 Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2023 Możesz po prostu zamówić mniejszy rozmiar i porównać lub wypełnić większą parę wkładką. Split toe derby 915F noszę w rozmiarze 8, a oxfordy 8.5. Przez pewien czas miałem chukka boots w rozm. 7.5 na tym kopycie, ale ostatecznie przerzuciłem się na 8. Tak więc są drobne wahania względem typu buta, jak i nawet poszczególnych sztuk w tym samym rozmiarze. Dobór kopyta może być trochę problematyczny, dlatego na początku trzeba dużo próbować. Jeśli ostatecznie będzie pasowało Ci 915F w innym rozmiarze, możesz spróbować też TLB (trochę droższe, ale nie jest to zupełnie inna półka cenowa). Najsmuklejsze są chyba te z linii TLB Artista - czasami można trafić sample lub seconds w cenie zbliżonej do Yanko. Cytuj
dunlop Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2023 Berwick ma kilka modeli na kopycie, które odpowiada Y915. U nich to jest kopyto HO15. Cytuj
TobyNartowski Opublikowano 8 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2023 2 godziny temu, Łukasz85 napisał: Możesz po prostu zamówić mniejszy rozmiar i porównać lub wypełnić większą parę wkładką. Split toe derby 915F noszę w rozmiarze 8, a oxfordy 8.5. Przez pewien czas miałem chukka boots w rozm. 7.5 na tym kopycie, ale ostatecznie przerzuciłem się na 8. Tak więc są drobne wahania względem typu buta, jak i nawet poszczególnych sztuk w tym samym rozmiarze. Dobór kopyta może być trochę problematyczny, dlatego na początku trzeba dużo próbować. Jeśli ostatecznie będzie pasowało Ci 915F w innym rozmiarze, możesz spróbować też TLB (trochę droższe, ale nie jest to zupełnie inna półka cenowa). Najsmuklejsze są chyba te z linii TLB Artista - czasami można trafić sample lub seconds w cenie zbliżonej do Yanko. Będę próbował z mniejszym rozmiarem na pewno. TLB Artisty właśnie widziałem, ale delikatnie przekraczają mój budżet. Może uda mi się coś na promkach wyhaczyć. Cytuj
TobyNartowski Opublikowano 8 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2023 2 godziny temu, dunlop napisał: Berwick ma kilka modeli na kopycie, które odpowiada Y915. U nich to jest kopyto HO15. Kurczę, faktycznie znalazłem na oficjalnej stronie HO15N, jakoś wcześniej przeoczyłem to kopyto. Właśnie o coś takiego mi chodziło. Szkoda tylko, że nie zrobili na nich żadnych brogsów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi