piotrassss Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Panowie, Generalnie jak w temacie. Czy jest w Bydgoszczy krawiec, którego moglibyście polecić ? Będzie to moje pierwsze zamówienie - koszula. Preferuję styl ubierania smart-casual i chciałbym, aby koszula została uszyta wg takiego oto projektu: Czy problemem będą dla krawca czarne wstawki ? Jestem ciekaw jak najlepiej je zaaplikować - po prostu naszyć, czy też wszyć między dwa kawałki białej tkaniny .. Swoją drogą, jeśli ktoś szuka inspiracji do ubioru w stylu smart-casual, mogę polecić galerię zdjęć z moskiewskiego klubu soho rooms. Można znaleźć tam kilka perełek (co nie znaczy, że nie brakuje tam także gniotów): http://www.sohorooms.com/ Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Najlepiej to ubrany jest facet trzeci od lewej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Straszne bezguście ta koszula, ale jak strasznie chcesz, to takie naszywki to można zrobić na dowolnej, białej koszuli i to samemu w domu, ostatecznie każda krawcowa za parę groszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 11 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Chcę uszyć od podstaw tę koszulę i parę innych, może ktoś polecić krawca w Bydgoszczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 11 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Najlepiej to ubrany jest facet trzeci od lewej Tak to prawda, moim zdaniem ma np: zbyt długie rękawy marynarki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Koszule "na miarę" w Bydgoszczy to chyba tylko DER RED - strona internetowa to lekki koszmar. Ubierają chyba prezenterów "Wydarzeń". Nie mam; nic u nich nie szyłem tak więc nawet polecić nie mogę. Ogólnie z krawiectwem miarowym w Bydgoszczy jest krucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Pamiętaj, że to Moskwa a nie Florencja podczas Pitti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 11 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Pamiętaj, że to Moskwa a nie Florencja podczas Pitti. Zdaję sobie sprawę z tego. Jednak są tam także ludzie ubrani ze smakiem, także w tego typu lokalach, gdzie rezerwacja stolika kosztuje ileś tysięcy dolarów. Wiem, że moskwa kojarzy się z "usilnym, krzykliwym" pokazywaniem bogactwa i statusu społecznego. I stąd niektóre stylizacje "na bogato". Jednak z drugiej strony ja w tym wątku bardziej poruszyłem temat stylu casual, do którego nie musimy stosować wszelkich norm klasyki. Wiem, że koszula ze zdjęć nie wszystkim może się podobać. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 11 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Koszule "na miarę" w Bydgoszczy to chyba tylko DER RED - strona internetowa to lekki koszmar. Ubierają chyba prezenterów "Wydarzeń". Nie mam; nic u nich nie szyłem tak więc nawet polecić nie mogę. Ogólnie z krawiectwem miarowym w Bydgoszczy jest krucho. No właśnie krucho.. Szczerze mówiąc to ubrania RTW w DER RED niezbyt zachęcają, może z MTM jest inaczej. Mają tam podobno materiały Scabal... A tutaj ?: http://www.kreacjastudio.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 12 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 W takim razie chyba przetestuję derred, nie mają wysokich cen, najwyżej wtopię.. Myślałem też o Karolu Grędzie, ale to co przeczytałem na temat tego Pana zupełnie mnie zniechęciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 14 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2012 Już zamówiłem. Czy jest któryś z Panów zainteresowany recenzją / zdjęciami, jak już będzie gotowa ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 14 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2012 Tak, chętnie zobaczę zdjęcia i przeczytam recenzję. Jak długo trwa realizacja zamówienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 14 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2012 Cóż, Na przymiarkę jestem umówiony na 3 października, sądzę, że należy jeszcze z tydzień doliczyć, zależy od rezultatu tej przymiarki. Na razie mogę powiedzieć parę rzeczy o tym co jest możliwe (lecz nie wiem jeszcze oczywiście z jaką starannością zostanie wykonane - wiadomo pierwsze zamówienie). -materiały, tutaj szału nie ma. Jeżeli chodzi o marynarki i garnitury to są dostępne tkaniny Holland & Sherry oraz Scabal, natomiast jeżeli chodzi o koszule, to raczej nic nadzwyczajnego nie ma (przynajmjniej na razie). Ja wybrałem gładką białą tkaninę Erba - Tiffany (tak naprawdę w życiu o Erba nie słyszałem) -guziki z masy perłowej -jest możliwy rozcięty karczek -możliwe jest fałdowanie materiału przy mankietach (zdecydowałem się na 3 fałdki) -wymienne usztywnienie kołnierzyka równierz jest możliwe -ja zdecydowałem się na szerszy lewy mankiet (z dwoma guzikami w linii poziomej (w celu możliwości schowania nieco grubszego zegarka mechanicznego), na prawym mankiecie jeden guzik Naturalnie o to wszystko trzeba się samemu dopytać. Rozmowa, zdjęcie miary, omówienie szczegółów trwały około 40min Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi