Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry wszystkim,

Mam nietypowy problem, który zaczyna mnie coraz bardziej irytować.

Kupiłem parę koszul Wólczanki / Lamberta, ale każda z nich po dosyć krótkim okresie czasu rozrywa się w okolicach pachy (nie na szwie).

Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Próbowałem kupować regular fit zamiast slim fit, ale wytrzymują niewiele dłużej.

W dodatku oddając je na reklamację czuję się jakbym brał udział w loterii. Raz uznają, a raz odpowiadają, że to uszkodzenie mechaniczne.

Opublikowano
5 minut temu, stewart_malutki napisał:

Dzień dobry wszystkim,

Mam nietypowy problem, który zaczyna mnie coraz bardziej irytować.

Kupiłem parę koszul Wólczanki / Lamberta, ale każda z nich po dosyć krótkim okresie czasu rozrywa się w okolicach pachy (nie na szwie).

Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Próbowałem kupować regular fit zamiast slim fit, ale wytrzymują niewiele dłużej.

W dodatku oddając je na reklamację czuję się jakbym brał udział w loterii. Raz uznają, a raz odpowiadają, że to uszkodzenie mechaniczne.

U żony Lambert podobnie, rozdzierał się w przypadkowych miejscach. My po prostu zrezygnowaliśmy z zakupów tej firmy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koszule Wólczanka lepiej sobie odpuść. Natomiast jeżeli chcesz kupić koszulę Lambert, zwróć uwagę na te, które są szyte z tkaniny uznanego producenta. W takim wypadku ta informacja jest podana zawsze na drugiej wszywce, np:

obraz.png.a0add0c152546fbd0689cd4f1144b7e0.png

obraz.png.ab7f91b8393b5610f01cf3ded326ea1c.png

Możesz też poszukać czegoś znacznie lepszego. Poszukaj koszul Eton. W Royal Collection można je spotkać w naprawdę atrakcyjnych cenach (-70%), a ich jakość jest BEZ PORÓWNANIA lepsza od Lambertów.

Opublikowano

Tkaniny od uznanego producenta nie są żadnym wyznacznikiem jakości w Lambert. W koszulach  z tych "lepszych" materiałów (4 szt.) po 2-3 praniach porobiły się dziury przy mankietach. Reklamacja odrzucona. Pożegnałem się z Lambert na zawsze.

Opublikowano

Cóż, posiadam kilka Lambertów, zakupione były kilka lat temu, nie miałem takich problemów. Skoro jakość się pogorszyła, to zaprzestanie zakupów jest jak najbardziej słuszną decyzją. Natomiast z tego co mówisz wynikałoby, że producenci tkanin dostarczyli jakość zamówioną pod te Lamberty. Jeśli tak rzeczywiście jest to bardzo się dziwię tym firmom, że przedkładają jakieś zamówienie nad swoją renomę.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, dziękuję za rekomendacje. Kupiłem póki co koszulę Bytom Double Two Ply. Pięć, może sześć razy założona do pracy i powtórka z rozrywki. Powoli zaczynam myśleć, że to z moją budową jest coś nie tak, bo wszystkie koszule puszczają w tym samym miejscu.

Przejrzałem od środka marynarkę, czy jakiś zamek od wewnętrznej kieszeni nie wystaje. Nic nie znalazłem. Do marynarki noszę przypięty znaczek z logo firmy, który od środka zabezpieczony jest metalowymi 'motylkami'. Wymieniłem je na gumowe, żeby nic nie zahaczało. Koszula i tak się przedarła.

Nie mam już do tego siły, a szkoda mi pieniędzy na kupowanie koszuli do pracy za 500zł, jeśli też za chwilę ma się przedrzeć. Nie wiem, czy nie będę zmuszony do zakupu koszul z domieszkami poliamidu / poliestru. Być może specyfika mojej pracy wyklucza używanie zwykłej bawełny, bo jest po prostu za słaba.