stewart_malutki Napisano 2 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2021 Dzień dobry wszystkim, Mam nietypowy problem, który zaczyna mnie coraz bardziej irytować. Kupiłem parę koszul Wólczanki / Lamberta, ale każda z nich po dosyć krótkim okresie czasu rozrywa się w okolicach pachy (nie na szwie). Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Próbowałem kupować regular fit zamiast slim fit, ale wytrzymują niewiele dłużej. W dodatku oddając je na reklamację czuję się jakbym brał udział w loterii. Raz uznają, a raz odpowiadają, że to uszkodzenie mechaniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cvmtg Napisano 2 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2021 5 minut temu, stewart_malutki napisał: Dzień dobry wszystkim, Mam nietypowy problem, który zaczyna mnie coraz bardziej irytować. Kupiłem parę koszul Wólczanki / Lamberta, ale każda z nich po dosyć krótkim okresie czasu rozrywa się w okolicach pachy (nie na szwie). Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Próbowałem kupować regular fit zamiast slim fit, ale wytrzymują niewiele dłużej. W dodatku oddając je na reklamację czuję się jakbym brał udział w loterii. Raz uznają, a raz odpowiadają, że to uszkodzenie mechaniczne. U żony Lambert podobnie, rozdzierał się w przypadkowych miejscach. My po prostu zrezygnowaliśmy z zakupów tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 19 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2021 Koszule Wólczanka lepiej sobie odpuść. Natomiast jeżeli chcesz kupić koszulę Lambert, zwróć uwagę na te, które są szyte z tkaniny uznanego producenta. W takim wypadku ta informacja jest podana zawsze na drugiej wszywce, np: Możesz też poszukać czegoś znacznie lepszego. Poszukaj koszul Eton. W Royal Collection można je spotkać w naprawdę atrakcyjnych cenach (-70%), a ich jakość jest BEZ PORÓWNANIA lepsza od Lambertów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gstrz Napisano 20 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2021 Tkaniny od uznanego producenta nie są żadnym wyznacznikiem jakości w Lambert. W koszulach z tych "lepszych" materiałów (4 szt.) po 2-3 praniach porobiły się dziury przy mankietach. Reklamacja odrzucona. Pożegnałem się z Lambert na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 20 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2021 Cóż, posiadam kilka Lambertów, zakupione były kilka lat temu, nie miałem takich problemów. Skoro jakość się pogorszyła, to zaprzestanie zakupów jest jak najbardziej słuszną decyzją. Natomiast z tego co mówisz wynikałoby, że producenci tkanin dostarczyli jakość zamówioną pod te Lamberty. Jeśli tak rzeczywiście jest to bardzo się dziwię tym firmom, że przedkładają jakieś zamówienie nad swoją renomę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 25 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2021 Ostatnio ceny skoczyły, ale przy wzroście 190 cm i długich rękach RTW najlepiej pasują mi Osovski. Swojego czasu była promocja, że poniżej 600 zł dało się kupić 3 koszule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stewart_malutki Napisano 21 Grudzień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 Panowie, dziękuję za rekomendacje. Kupiłem póki co koszulę Bytom Double Two Ply. Pięć, może sześć razy założona do pracy i powtórka z rozrywki. Powoli zaczynam myśleć, że to z moją budową jest coś nie tak, bo wszystkie koszule puszczają w tym samym miejscu. Przejrzałem od środka marynarkę, czy jakiś zamek od wewnętrznej kieszeni nie wystaje. Nic nie znalazłem. Do marynarki noszę przypięty znaczek z logo firmy, który od środka zabezpieczony jest metalowymi 'motylkami'. Wymieniłem je na gumowe, żeby nic nie zahaczało. Koszula i tak się przedarła. Nie mam już do tego siły, a szkoda mi pieniędzy na kupowanie koszuli do pracy za 500zł, jeśli też za chwilę ma się przedrzeć. Nie wiem, czy nie będę zmuszony do zakupu koszul z domieszkami poliamidu / poliestru. Być może specyfika mojej pracy wyklucza używanie zwykłej bawełny, bo jest po prostu za słaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2021 Sprawa rzeczywiście brzmi bardzo tajemniczo... @stewart_malutki, może wstawisz jakieś zdjęcia - wtedy łatwiej będzie ocenić co się dzieje ('co sto par oczu to nie jedna'). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi