marbej Napisano 5 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Właśnie kupiłem w EMPIKu "Dobre maniery w Polsce przedwojennej. Savoir-vivre, zasady, gafy." -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 5 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Tak, było dzisiaj na onecie Też zastanawiam się nad kupnem, koniecznie napisz jakąś mini-recenzję jak skończysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 5 Czerwiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Tak, było dzisiaj na onecie Też zastanawiam się nad kupnem, koniecznie napisz jakąś mini-recenzję jak skończysz. Ja ją kupiłem w zeszły piątek. Najpierw muszę skończyć "Pamiętnik podlaskiego szlachcica" - też polecam , a potem jeszcze raz przebrnąć przez "Maraton i Ultramaratony" Po tych lekturach będę mógł się zabrać za "Dobre maniery...". Na razie przeglądnąłem tylko w miarę dokładnie tą książkę i zapowiada się na prawdę bardzo interesująco! Nie mniej jak dwie książki pod tym samym tytułem, czyli "Gentelman". -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Podobną tematykę porusza "Kodeks honorowy" Władysława Boziewicza. Najciekawsze w niej są fragmenty relacji prasowych dotyczące m. in. pojedynkowania się wśród oficerów. Warte przeczytania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Książka zwróciła moją uwagę, ale na pewno nie jest na szczycie listy do kupienia. Pobieżnie ją przejrzałem i raczej nie powalała wartością merytoryczną - jest ona po prostu ładna i ładnie wygląda na półce w domu. To wszystko. Byłbym, jednak mile zaskoczony, gdyby ktoś wyprowadził mnie z błędu. Kodeks honorowy Boziewicza jest w sprzedaży, więc to, że ta książka akurat ten temat porusza nie jest rarytasem - to chyba obowiązek, biorąc pod uwagę tematykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi