Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawdopodobnie chcieli, żeby był to element ozdobny, raczej nie użytkowy.

Mi osobiście podoba się biała koszula z kieszonką od Romana: https://zackroman.com/biala-koszula-ocbd

Zdarzyło mi się samodzielnie usuwać zaszewki z tyłu Lamberta i po wypraniu i wyprasowaniu

właściwie śladu po tym nie było, aczkolwiek z kieszonką może być inaczej. Myślę, że najprościej będzie po prostu wybrać inną koszulę.

Starali się zrobić jako taki pattern matching (przynajmniej w egzemplarzu na zdjęciu):

https://wolczanka.pl/granatowa-koszula-meska-wolczanka-362?snrai_campaign=S0Oozj0UAAFH&snrai_id=2dfec37097b606a203b007fd8cfa1801

• Like 1
Opublikowano

Gdy kupowałem koszule Wólczanki/Lamberta kilka sezonów temu, wtedy niektóre modele też miały kieszonki. Jeśli usuwa się je delikatnie, potem po praniu nie widać żadnych śladów (tak jak z zaszewkami, które usuwam również w przypadku koszul Macaroni i czasami Poszetki). W trakcie usuwania kieszonki trzeba być wyjątkowo ostrożnym w górnych rogach (jest tam więcej ściegów do rozprucia i czasami może wydawać się, że dziurki będą bardzo widoczne; pranie powinno jednak wygładzić tkaninę). Gdyby coś poszło nie tak, zawsze można poprosić krawcową o przyszycie kieszonki.

• Like 2
Opublikowano

Dziekuje za porady. Udalo sie odpruc kieszonke bez problemu. Proces zajal 30 minut w dwie osoby (druga osoba przydatna). Zalaczam zdjecia.

Kieszonka:

IMG_20210313_172319125.jpg

Proces rozpoczalem igla:

IMG_20210313_172418814.jpg

Zaraz po usunieciu kieszonki widac duze dziury:

IMG_20210313_175336328.jpg

Po wypraniu brak sladu:

IMG_20210314_121034443.jpg

• Like 3