michal-krk Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2021 Z jakiegos powodu koszule w obecnej kolekcji z Wolczanki maja kieszonki. Czy mozna odpruc kieszonke tak, aby nie bylo po niej sladu? Cytuj
piotrassss Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2021 Prawdopodobnie chcieli, żeby był to element ozdobny, raczej nie użytkowy. Mi osobiście podoba się biała koszula z kieszonką od Romana: https://zackroman.com/biala-koszula-ocbd Zdarzyło mi się samodzielnie usuwać zaszewki z tyłu Lamberta i po wypraniu i wyprasowaniu właściwie śladu po tym nie było, aczkolwiek z kieszonką może być inaczej. Myślę, że najprościej będzie po prostu wybrać inną koszulę. Starali się zrobić jako taki pattern matching (przynajmniej w egzemplarzu na zdjęciu): https://wolczanka.pl/granatowa-koszula-meska-wolczanka-362?snrai_campaign=S0Oozj0UAAFH&snrai_id=2dfec37097b606a203b007fd8cfa1801 1 Cytuj
Łukasz85 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 Gdy kupowałem koszule Wólczanki/Lamberta kilka sezonów temu, wtedy niektóre modele też miały kieszonki. Jeśli usuwa się je delikatnie, potem po praniu nie widać żadnych śladów (tak jak z zaszewkami, które usuwam również w przypadku koszul Macaroni i czasami Poszetki). W trakcie usuwania kieszonki trzeba być wyjątkowo ostrożnym w górnych rogach (jest tam więcej ściegów do rozprucia i czasami może wydawać się, że dziurki będą bardzo widoczne; pranie powinno jednak wygładzić tkaninę). Gdyby coś poszło nie tak, zawsze można poprosić krawcową o przyszycie kieszonki. 2 Cytuj
michal-krk Opublikowano 14 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Dziekuje za porady. Udalo sie odpruc kieszonke bez problemu. Proces zajal 30 minut w dwie osoby (druga osoba przydatna). Zalaczam zdjecia. Kieszonka: Proces rozpoczalem igla: Zaraz po usunieciu kieszonki widac duze dziury: Po wypraniu brak sladu: 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi