marbej Napisano 23 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2011 Witam, Planuję zlecić uszycie spodni na jesień i pomyślałem, że będą one z szarego szewiotu mundurowego. Niestety w Merino nie mają i prędko mieć nie będą Czy ktoś się może orientuje gdzie indziej mogę kupić ten materiał w Poznaniu, lub zaproponować jakiś inny mało gniotliwy materiał na spodnie jesienne? -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 23 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2011 Bardzo dobrym materiałem na tego typu spodnie jest cavalry twill lub gabardyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 23 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2011 Bardzo dobrym materiałem na tego typu spodnie jest cavalry twill lub gabardyna. Dziękuję za odpowiedź. -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 25 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2013 Porządny szewiot to już marzenie ściętej głowy. Paradoksalnie materiał, z którego szyto mundury za PRL, był solidny i zdecydowanie lepszy niż to "coś", czego używa się teraz. Kilka lat temu dokonanego zakupu taniego materiału we Włoszech i widać niestety przy okazji różnych uroczystości, jak to paskudztwo się układa. Równocześnie, zgodnie z logiką w naszym kraju (a raczej jej brakiem) masowo niszczono porządny szewiot, bo... komunistyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi