Skocz do zawartości

[WARSZAWA] Dariusz Ostrowski - Krawiec na Puławskiej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dariusz Ostrowski

Puławska 117A, W-wa

Tel: 843-08-92

Pan Dariusz uczył się zawodu u swojego ojca Czesława. Czesław Ostrowski założył zakład w tym miejscu w 1950 roku. Od 1985 roku zakład prowadzi jego syn, Dariusz. Pan Dariusz ręcznie pikuje klapy. Kołnierz jest stebnowany maszynowo. Jest możliwość zrobienia otwartych dziurek w rękawach. Szyje na płótnie i kameli a przy lżejszych tkaninach używa niemieckiej klejonki. Ceny za igłę od ...1000 zł za garnitur

Ma w ofercie kilka próbników Scabala oraz od dzisiaj Harrisons of Edinburgh (wybrał Conquest oraz Glorious Twelfth)

Jego strona www http://kozyrka.webd.pl/.

Widziałem tylko marynarkę na pierwszą przymiarkę. Skończone już niestety wszystkie wydał. Kolejny ciekawy adres do sprawdzenia. Czy ktoś obstalował kiedyś garnitur u Pana Ostrowskiego? Z tego co się zorientowałem, pan Dariusz nie narzeka na większy zastój. Zamówienia na garnitury wciąż są.

Opublikowano

Witam ,

Cóż , ciut dziwne miejsce na pierwszy post , jak mniemam , ale czytam forum już od jakiegoś czasu i powiem szczerze że ten Pan brzmi interesująco jak na pierwsze zamówienie bespoke , do którego się przymierzam . Przeglądałem ostatnio także blog Macaroni Tomato , gdzie była rada , żeby zaczynać raczej od góry jeśli idzie o bespoke ( czyli na początku renomowana pracownia typu Zaremba) , ale jestem osobą młodą z niezbyt rozdmuchanym budżetem (szczególnie , że studiując nie mam jakoś czasu i chęci żeby podejmować jakąś pracę) i chciałbym spróbować szycia na miarę ze zwyczajnej ciekawości nie oczekując jakichś cudów za pierwszym razem , ewentualnie potem próbując później w innych pracowniach( tak , wiem że powinno się trzymać jednego krawca , ale zmienianie ich to w jakimś stopniu fascynujące doświadczenie) . Przechodząc do sedna , po tym krótkim wstępie chciałbym zapytać czy może posiada kolega wiedzę ile kosztowałaby " igła" przy szyciu marynarki u tego pana?

Pozdrawiam i załączam wyrazy szacunku.