Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 8 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 Ponieważ w mojej nowej marynarce pojawiło się kilka interesujących rozwiązań krawieckich pomyślałem, że może być ona interesująca dla forumowiczów. Marynarka powstała z tkaniny vintage Holland & Sherry i jest to typowe "country wear" (oczywiście nie powstrzyma mnie to przed noszeniem jej w mieście - w końcu nie jest brązowa to można ). Na pierwszy rzut oka marynarka jest na 2,5 guzika, ale w rzeczywistości ma jeszcze 3 ukryte guziki: Jak widać w krawiectwie miarowym 2,5 guzika + 3 guziki = 6 guzików Ponieważ rozcięcie klapy na wysokości guzika nr 4. licząc od dołu nie było opcją, guzik ten zapinany jest na specjalną pętelkę. Marynarka nie jest ekstremalnie dopasowana ponieważ przewiduję możliwość noszenia pod nią nie tylko koszuli, ale także swetra. Z ciekawych zabiegów, które mogą zainteresować forumowiczów pojawiły się kieszenie skośne "do środka" co zapewnia efekt lekko wyszczuplający. Więcej o historii powstania tej marynarki i całej stylizacji w aspekcie innym niż krawiecki przeczytać można tutaj. Ogólnie jestem zadowolony z efektu Co myślicie? 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 Na początku byłem nastawiony do tego zamówienia sceptycznie ale wyszło naprawdę ciekawie. Najbardziej podoba mi się jak wygląda marynarka zapięta pod szyję. Myślę, że nawet Timothy Everest nie powstydziłby się tej realizacji. Niech się nosi! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sambor Napisano 9 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2015 Wspaniała, atrakcyjna tkanina i doskonały koncept na jesień i bieżącą zimę. Klapy marynarki bardzo plastyczne - jak z plasteliny. : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi