Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Proszę o radę, który model wybrać. Pragnę kupić buty na ślub/wesele, ale także na przyszłość, aby mi służyły. Berwick wydają się bardziej eleganckie i smuklejsze niż Ayr2, ale z drugiej strony jakość skóry Ayr2 widać jest lepsza i ma gumowe wspomaganie w podeszwie hm. Czy ktoś pomógłby mi rozwiać wątpliwości?

Z góry dziękuje,

pozdrawiam!

Opublikowano

Ja bym wybrał te, w których lepiej bym się czuł - wygoda, "wrażenia estetyczne", takie tam ;-)

Pozdrawiam.

PS. Posiadam buty i na kopycie 156 (Berwick) i 026 (Loake) i co ciekawe, choć Berwick faktycznie wyglądają na smuklejsze, to w przypadku kopyta 026 potrzebuję rozmiaru co najmniej o pół numeru większego w stosunku do kopyta 156 :roll:

Ładu i składu z tymi butami dojść nie można ;)

Opublikowano

Ja bym wybrał te, w których lepiej bym się czuł - wygoda, "wrażenia estetyczne", takie tam ;-)

Pozdrawiam.

PS. Posiadam buty i na kopycie 156 (Berwick) i 026 (Loake) i co ciekawe, choć Berwick faktycznie wyglądają na smuklejsze, to w przypadku kopyta 026 potrzebuję rozmiaru co najmniej o pół numeru większego w stosunku do kopyta 156 :roll:

Ładu i składu z tymi butami dojść nie można ;)

Dzięki za odpowiedź! No właśnie, jeśli chodzi o wygodę to bardziej elastyczna jest skóra Loake. Jednak wykonanie podeszwy pozostawia wiele do życzenia (brzegi niechlujne i guma pośrodku skórzanej podeszwy niezbyt dobrze to wygląda, a potem wymiana czy serwis to będzie masakra nie?). Także estetyką Berwick przebija  ogólnie, ale tak jak mówisz komfort noszenia już słabszy...Hm...