Rad04 Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Witam kolegów forumowiczów. Zdarzyło mi się ostatnio popełnić nie do końca przemyślaną akcję "konserwacji" moich oxfordów, a mianowicie- wskutek mojej ignorancji i wrodzonego nastawienia "spróbuj samemu", postanowiłem natłuścić swoje skórzane obuwie. Do tego celu użyłem oliwki Johnsons Baby, co okazało się być nie do końca przemyślanym posunięciem, ponieważ od tego czasu nie moge ich nabłyszczyć. Uzywam zwykłej pasty Kiwi, która doskonale sprawuje się w przypadku moich innych butów. Ponieważ jak już wspomniałem nie mogłem ich doprowadzić do połysku, zdecydowałem się dokładnie je wyczyścić i próbować usunąć nadmiar oliwki, jednak mimo to maksymalnym efektem możliwym do osiągnięcia jest półmat, wielokrotne polerowanie na sucho i wilgotną szmatką nic nie zmienia. Uprzejmie proszę kolegów forumowiczów o powstrzymanie się od oceny moralnej moich działań i wskazówki, w jaki sposób mogę je jeszcze uratować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Ja bym spróbowałem mydłem do skór, powinno poradzić sobie z tłuszczem. Tylko delikatnie z tym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rad04 Napisano 3 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Dzięki wielkie To ostateczne remedium? Czy są jakieś inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 3 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Na takie pytania jest specjalny wątek: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2814-piel%C4%99gnacja-obuwia-zasady-og%C3%B3lne/page-61 Ale i tak Ci wszyscy polecą jakieś połączenie mydła i Renomat-u z Spahir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 4 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2015 Tłuszcz, olej z połyskiem nie współpracuje. Daj im trochę czasu i przy kolejnej konieczności gruntownego czyszczenia zrób to od początku i tak, jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi