chmielewskipiotr Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Panowie pierwszy post, witam Powiedzcie proszę, gdzie sie robi w Warszawie tłoczenia w skorze? Znacie jakiegoś dobrego specjalistę? Mówię np. o wytłoczonym napisie na portfelu, torbie itp. Będę wdzięczny za wskazówki dla nowicjusza! P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Jesteś pewien, że nie wolisz nadruku laserowego? Wiem, że firma Donat (do sprawdzenia w googlach) robi tłoczenia, jak zresztą pewnie wielu innych kaletników. Nie jest to raczej wielka filozofia (więc nie trzeba od razu dobrego specjalisty); trzeba wykonać odpowiednią matrycę (jak się je robi, żeby było tanio, tego nie wiem - może drukuje w 3D). Jeśli chodzi o same inicjały, to sprzedawcy bagaży mają czasem ruchome czcionki i mogą wytłoczyć dowolny inicjał (korzystałem z tego we Francji, z Polsce się nie spotkałem). BTW: Stara anegdota opowiada o kliencie, który wszedł do sklepu vuittona, obejrzał największą walizkę, po czym zaordynował: wezmę taką, ale z moimi inicjałami zamiast tego LV. Tyle, że ten materiał, na którym Vuitton drukuje inicjały, to nie skóra, tylko pokryte jakimś mazidłem płótno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi