Skocz do zawartości

Hitchcock

MCH

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie.

Czy ma któryś z was doświadczenia z firmą Hitchcock? Zastanawiam się nad zakupem obuwia w tej firmie, konkretnie chodzi o burgundowe wingtipy. Jest to jedyna firma która prezentuje cenowo atrakcyjne obuwie dla klienta ze stopą 6E... Nie chcę niepotrzebnie ryzykować pieniędzy, więc jeśli ktoś z Was posiada wiedzę na temat tej firmy, to będę wdzięczny za podzielenie się nią.

Panowie,

6E to odpowiednik europejskiego L. Stopy w obwodzie o 14% większe niż standard. Mam stopę jak kaczor. 26,5 cm długości, a na kości haluksowej 27 cm w obwodzie prawej stopy.

GB? Jestem świeży e temacie i skróty w moim wypadku wiele nie przekazują.

O butach do wiedziałem się, że są szyte w całości, a następnie "cemented", cokolwiek to nie znaczy. Wnioskuje, że uszczelniane (?).

Panowie,

6E to odpowiednik europejskiego L. Stopy w obwodzie o 14% większe niż standard. Mam stopę jak kaczor. 26,5 cm długości, a na kości haluksowej 27 cm w obwodzie prawej stopy.

GB? Jestem świeży e temacie i skróty w moim wypadku wiele nie przekazują.

O butach do wiedziałem się, że są szyte w całości, a następnie "cemented", cokolwiek to nie znaczy. Wnioskuje, że uszczelniane (?).

Możesz Gordon&Bros spróbować z klasycznebuty.pl albo zalando.pl rozmiar 41 i 42. Masz podobnie jak ja, 26.5cm długość i 26-27cm obwód. G&B 41 za małe, a 42 klapią i sa za duże. Nie daj sobie wmówić że się rozbiją, rozbiją się ale przy takiej stopie się lekko zdeformują i częśc stopy będzie poza szwem i będzie to nie wygodne. Idealny rozmiar dla mnie to 7.5G UK. Czyli tęgość G, rozmiar 7.5 w rozmiarówce angielskiej, czyli mniej więcej 41.5 w rozmiarówce europejskiej. I to te szerokie kopyta G.

Zakładałem używane angielskie buty w rozmiarze 43 extra wide. TR dopiero były wystarczająco szerokie i wysokie. Ale spróbuje tak jak mowicie. W końcu to nic nie kosztuje jeśli model zwracania obuwia jest sensowny.