marcelo Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Właśnie oglądam Sherlocka Holmesa z Jeremym Brettem i zauważyłem pojedyńczy mankiet na spinki . To klasyczne rozwiązanie czy 'modowy wymysł (w sklepach się z tym spotkałem ale nigdy nie sądziłem że ma to aż tak daleko sięgające korzenie)? Pytanie kieruje szczególnie do Dr Killroy'a który jest chyba fanem Holmesa. Pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 O pojedynczych mankietach na spinki już było, ale to pytanie nieco innej natury. Tak, jestem fanem Holmesa, zwłaszcza w serialu z Brettem w roli głównej (który odcinek oglądasz? ). Pojedyncze mankiety na spinki są obecnie noszone do koszul przeznaczonych do odczepianego stojącego kołnierzyka, czyli do koszul żakietowych i frakowych. Tak więc to rozwiązanie sięga początków tych strojów. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Oglądam "Sherlock Holmes i mistrz szantażu" . Sherlock z Brettem pojawia się co niedzielę o 20:00 na Ale kino! :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Pamiętam, nie najgorsze, choć sporo różni się od książki. Ja wszystkie odcinki mam na DVD, teraz zbieram Poirota. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Poirota również uwielbiam chociaż bardziej chyba książkowego Chyba zrobiliśmy delikatny offtop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 W najlepszym wypadku będzie to przeniesione do wątku "Modne kino". Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi