Maciej G Napisano 30 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2014 Dzień dobry, Dostrzegłem, że kołnierze moich koszul ulegją lekkiej deformacji, spowodowanej częstym praniem. Chciałbym uniknąć efektu ich "odstawania", gyż często mam rozpięte 2 guziki. Innymi słowy zależy mi, aby kołnierze stały w pionie. Czy ktoś z Państwa spotkał się z tzw. fashion anchor? Zastanawiam się, czy mogę zastąpić je odpowiednimi kropkami klejowymi, które są znacznie tańsze i łatwiejsze do nabycia. Czy taka alternatywa nie zniszczy kołnierza? Czy polecacie inne metody? Wspomnę, że próbowałem korzystać z magnesów, lecz były one niewygodne. Będę wdzięczny za Państwa sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2014 Szyć koszule z hidden button down. I 2 guziki rozpiete to raczej na dyskotekę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 30 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2014 krochmal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Currensy Napisano 30 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2014 krochmal? Również polecam tylko nie używaj "Ługi" i tego typu wynalazków, ale zrób krochmal z mąki ziemniaczanej. Prasuj kołnierzyk z użyciem pary jak jest jeszcze wilgotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi