Rob007 Napisano 1 Październik Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik Witam wszystkich aktualnie stoję przed wyborem marynarki na swój ślub, i wybór padł na marynarkę dwurzędową lecz nasunęło mi się pytanie: Miał ktoś z Państwa marynarkę dwurzędową na swoim weselu i jak to się sprawdza podczas tańca ? Teoretycznie nie powinno się rozpinać dwurzędówki, ale taniec w zapiętej marynarce może krępować ruchy i brzydko wyglądać. Dziękuję bardzo z góry za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intrigued Napisano 2 Październik Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 14 hours ago, Rob007 said: Witam wszystkich aktualnie stoję przed wyborem marynarki na swój ślub, i wybór padł na marynarkę dwurzędową lecz nasunęło mi się pytanie: Miał ktoś z Państwa marynarkę dwurzędową na swoim weselu i jak to się sprawdza podczas tańca ? Teoretycznie nie powinno się rozpinać dwurzędówki, ale taniec w zapiętej marynarce może krępować ruchy i brzydko wyglądać. Dziękuję bardzo z góry za podpowiedzi. Na kilku rodzinnych weselach, choć nie na własnym, nosiłem garnitur dwurzędowy i, moim zdaniem, nie było żadnych problemów. Nie widzę też większej różnicy w kwestii wygody między zwykłą marynarką a dwurzędową, gdy obie są zapięte. Proponuję zamówić garnitur dwurzędowy do domu, przymierzyć go, poruszać się, obrócić, aby sprawdzić, jak się w nim czujesz. Wszelkie wątpliwości powinny zniknąć. Warto pamiętać, że to, co jest wygodne dla jednej osoby, może być zupełnie nieakceptowalne dla innej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Październik Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik Bardziej niż na liczbie rzędów skupiłbym się na wysokości pach. Jeśli jest to źle uszyta / źle dobrana marynarka z niską pachą, w tańcu będzie przeszkadzać. Mówię o tańcu w parze z żoną, bo w łańcuszku z wujkami i ciociami nic nie przeszkadza, szczególnie po kilku, ekhm, musach owocowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi