torunianin Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Panowie, czy znacie miejsce w Waw, gdzie do 200 zł za m można kupić materiały na marynarkę tweedową? Interesują mnie mocniejsze tkaniny. Najlepiej 300-350 g. Z góry dziękuję. Cytuj
macaroni Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Ciężko. Z tweedami w Polsce jest problem. Spróbuj tu: smithfabrics.com Ja właśnie nabyłem 2 m szarego tweedu w podwójną kratkę. 300-350 gr dla tweedu to b. mało. Cytuj
torunianin Opublikowano 27 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Dzięki za adres. Bardzo ciekawe materiały i ceny też przystępne. Czy Ty zamawiałeś z tej męskiej sekcji? Bo jest też kilka bardzo ładnych wzorów w innych sekcjach, ale jest napisane, że są idealne na "odzież wierzchnią dla kobiet". Mają 310 g. Pisałem do nich, ale niestety nie odpisują. Masz jakieś doświadczenie w tej sprawie? Cytuj
macaroni Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Zamówiłem jeden materiał z męskiej kolekcji i próbniki innych materiałów z tej kolekcji. Pani odpowiedzialna za sprzedaz on-line jest chora. Daj im czas. Pewnie w końcu odpiszą. Cytuj
torunianin Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Dla zainteresowanych dobrej jakości tweedami w rozsądnej cenie polecam http://www.harristweedandknitwear.co.uk/index.html. W Polsce trzeba by pewnie zapłacić 500 zł za metr materiału na tym poziomie. Świetna obsługa i bezproblemowe zamówienie. Cytuj
zaki Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Jestem pod wrażeniem tweedów z Londynu. Nie sądziłem że mogą być tak ciekawe. Cena 85 funtów za metr (czyli 400 zl). Dashing Tweeds pokazuje jak można wprowadzić tweedy w XXI wiek. http://www.dashingtweeds.co.uk/ Ten brązowy garnitur jest piękny. Uszyty przez Huntsman z tweedu brown peak, wzorowany na flair cut z 1952. Cytuj
jachobs Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 smithfabrics.com Czy nie ma problemu z szypingiem do Polski? Cytuj
macaroni Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Nie. Problem jest inny. Na stronie pomylone są numery dwóch wzorów (jodełka i biała krataka). Zamawiając kratkę dostałem jodełkę. Firma się oczywiście zachowała i dosłała kratkę bez dodatkowych kosztów. Dzięki temu mam teraz piękne dwie tweedowe marynarki. Najlepiej zamawiać telefonicznie podając numer materiału jaki jest w próbniku (próbnik ma krawiec Sebastian Żukowski- namiary na moim blogu). Generalnie te tweedy są znakomite. Ponoć jedne z najlepszych w Anglii. Cytuj
Brzydalllo Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 http://www.forum.bespoke.pl/download/file.php?id=180 Nie wiem jak z jakością, ale wzór świetny. Chętnie bym widział tweedową marynarkę z tego materiału w mojej garderobie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi