torunianin Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 Panowie, czy znacie miejsce w Waw, gdzie do 200 zł za m można kupić materiały na marynarkę tweedową? Interesują mnie mocniejsze tkaniny. Najlepiej 300-350 g. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 Ciężko. Z tweedami w Polsce jest problem. Spróbuj tu: smithfabrics.com Ja właśnie nabyłem 2 m szarego tweedu w podwójną kratkę. 300-350 gr dla tweedu to b. mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 27 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2010 Dzięki za adres. Bardzo ciekawe materiały i ceny też przystępne. Czy Ty zamawiałeś z tej męskiej sekcji? Bo jest też kilka bardzo ładnych wzorów w innych sekcjach, ale jest napisane, że są idealne na "odzież wierzchnią dla kobiet". Mają 310 g. Pisałem do nich, ale niestety nie odpisują. Masz jakieś doświadczenie w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 27 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2010 Zamówiłem jeden materiał z męskiej kolekcji i próbniki innych materiałów z tej kolekcji. Pani odpowiedzialna za sprzedaz on-line jest chora. Daj im czas. Pewnie w końcu odpiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 8 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2010 Dla zainteresowanych dobrej jakości tweedami w rozsądnej cenie polecam http://www.harristweedandknitwear.co.uk/index.html. W Polsce trzeba by pewnie zapłacić 500 zł za metr materiału na tym poziomie. Świetna obsługa i bezproblemowe zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 2 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2011 Jestem pod wrażeniem tweedów z Londynu. Nie sądziłem że mogą być tak ciekawe. Cena 85 funtów za metr (czyli 400 zl). Dashing Tweeds pokazuje jak można wprowadzić tweedy w XXI wiek. http://www.dashingtweeds.co.uk/ Ten brązowy garnitur jest piękny. Uszyty przez Huntsman z tweedu brown peak, wzorowany na flair cut z 1952. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 Not my cup of tea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachobs Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 smithfabrics.com Czy nie ma problemu z szypingiem do Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Nie. Problem jest inny. Na stronie pomylone są numery dwóch wzorów (jodełka i biała krataka). Zamawiając kratkę dostałem jodełkę. Firma się oczywiście zachowała i dosłała kratkę bez dodatkowych kosztów. Dzięki temu mam teraz piękne dwie tweedowe marynarki. Najlepiej zamawiać telefonicznie podając numer materiału jaki jest w próbniku (próbnik ma krawiec Sebastian Żukowski- namiary na moim blogu). Generalnie te tweedy są znakomite. Ponoć jedne z najlepszych w Anglii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 http://www.forum.bespoke.pl/download/file.php?id=180 Nie wiem jak z jakością, ale wzór świetny. Chętnie bym widział tweedową marynarkę z tego materiału w mojej garderobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi