Grisza Napisano 17 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2015 Witam szanownych forumowiczów.Szukałem, nie wiedziałem gdzie o to zapytać, więc w końcu trafiłem na to forum, mam nadzieję że nie naruszam żadnych zasad zakładając ten temat.W sobotę mam wziąć udział w imprezie "tematycznej" - stroje mają być w stylu lat 80. Wszyscy będą raczej uderzać w klimaty disco albo rock, a mi takie średnio pasują. Jak mam już się jakoś nienormalnie ubierać to wolę pójść w stronę elegancji z tamtych lat, a mianowicie chciałbym wyglądać mniej więcej jak:Panowie z filmu Donnie Brasco:Film Pit Fighter:albo Vice CityMyślę, że już wiecie o co chodzi. Być może ktoś powie, że to nie są typowo lata 80' tylko bardziej koniec 70' czy coś, ale myślę, że spokojnie mogę to podciągnąć i nikt się nie przyczepi. Największy problem stanowi właśnie taka koszula. Wyszukałem już, że taki kołnierz nazywa się "kołnierzem Słowackiego" (ang. "poet collar"). Pytanie teraz do Was, czy taka koszula ma może jakąś swoją potoczną nazwę i czy jest możliwość jeszcze coś takiego gdzieś dostać? Nawet używane. Wszelkie sugestie odnośnie takiego ubioru również mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan_Z Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 W secondhandach można takie łatwo znaleźć. Tym bardziej jeśli to ma być jednorazowy użytek to tam bym się najpierw udał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Tu się możesz ubrać od stóp do głów http://www.inscenizacja.wfdif.pl/kostiumy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grisza Napisano 18 Czerwiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 A nawet kojarzę ten magazyn, ubierali mnie tam jak w czasach studenckich robiłem za statystę Dzięki za te propozycje, tylko nie wiem czy będę miał czas się tam udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi