TDab 177 Posted January 16, 2019 Report Share Posted January 16, 2019 dzięki za pomoc! szukam w rozmiarze 56 marynarki smokingowej do 600 zł, ale puchy niestety wszędzie, a z plastiku rezygnuję Quote Link to post Share on other sites
HansLanda 0 Posted January 17, 2019 Report Share Posted January 17, 2019 Jak wygląda rozmiarówka tych typowo casualowych marynarek Tombolini i Boglioli względem Lancerto x Mr.Vintage? Rozumiem, że na pewno są trochę krótsze i bardziej taliowane (?), ale jak z szerokością w klatce i w barkach? Rozmiar 48 tych włoskich będzie mniej więcej odpowiadał 46 czy może tylko z pół rozmiaru w górę? Jakość podobna czy widać różnicę? Tak generalnie, bo wiem, że zależnie od materiału odpowiedź może być różna. 😉 Quote Link to post Share on other sites
mosze 2,566 Posted January 17, 2019 Report Share Posted January 17, 2019 13 minut temu, HansLanda napisał: Jak wygląda rozmiarówka tych typowo casualowych marynarek Tombolini i Boglioli względem Lancerto x Mr.Vintage? Rozumiem, że na pewno są trochę krótsze i bardziej taliowane (?), ale jak z szerokością w klatce i w barkach? Rozmiar 48 tych włoskich będzie mniej więcej odpowiadał 46 czy może tylko z pół rozmiaru w górę? Jakość podobna czy widać różnicę? Tak generalnie, bo wiem, że zależnie od materiału odpowiedź może być różna. 😉 Porównywalnie, ale marynarki Boglioli mają tolerancję jednego rozmiaru, w zależności od kroju. Czyli czasami 50 jest jak 48, a czasami znacznie większe. Quote Link to post Share on other sites
asdfj 0 Posted February 24, 2020 Report Share Posted February 24, 2020 Hej😊 zamówiłam sukienkę na adres mieszkania w Niemczech, zdążyłam odebrać paczkę przed podróżą do Polski. Okazało się, że sukienka jest za duża (miałam okazję wcześniej przymierzyć sukienkę w innym rozmiarze, ale okazała sie za mała, więc zamówiłam tą samą tylko o rozmiar większą) i teraz mam problem. Przez miesiąc nie będzie mnie w miejscu zamieszkania, czy jest możliwość, aby zwrócić towar z innego adresu niż adres zamówienia? Quote Link to post Share on other sites
mosze 2,566 Posted February 24, 2020 Report Share Posted February 24, 2020 Spytałbym yoox-a. Na zdrowy, chłopski rozum - jeśli Ty płacisz za zwrot, to powinno im być wszystko jedno. Jeśli masz zwrot darmowy, to mogą się nie zgodzić (wg ich polityki wysyłka do Polski jest droższa, ew. wysyłka jest darmowa, ale cena - wyższa); gdyby tak było, ja zaproponowałbym pokrycie kosztów zwrotu. Trzeba się liczyć z wydatkiem ok. 60 zł, w zależności od ciężaru paczki. 1 Quote Link to post Share on other sites
Żorż Ponimirski 4,136 Posted May 15, 2020 Report Share Posted May 15, 2020 Czy macie może jakiś kod rabatowy do Yoox? Przesłali mi jeden na -15% i nigdy nie chciał przejść przez system. Quote Link to post Share on other sites
Popular Post Żorż Ponimirski 4,136 Posted June 2, 2020 Popular Post Report Share Posted June 2, 2020 Dostałem dziś z Yoox dostawę moich ulubionych spodni PT01, mam już cztery pary (wełniane i jeansy) i potrzebowałem rozeznać się w ich krojach spodni bawełnianych. Dotarły do mnie spodnie o krojach "Sharp fit", "Evo fit" i "Preppy fit". Wszystkie w moim typowym rozmiarze 52, ale przerabiałem już 50-tki na szersze i 54 na węższe z tej marki, więc można je dobrze dopasować. Zaletą spodni 52 w odpowiednim kroju jest to, że muszę tylko je skrócić lub nawet nie. Kilka różnic: Sharp fit zwęża się mocno do dołu, ale w udach ma sporo miejsca. Są to spodnie typowo casualowe z grubego materiału - bardziej wiosenno/jesienne. U mnie raczej nie zostaną, bo szukałem czegoś cieńszego i są jednak zbyt luźne w nogawce. Mają fajne zapięcie na pas. Następnie widoczne na dole powyższego zdjęcia i poniżej spodnie Evo fit w kolorze Camello. 56% amerykańskiej bawełny 40% lyocell (nigdy tego nie miałem) i 4% elastanu. Najwęższe, najelegantsze, bardzo fajne zapięcie na podwójny guzik i regulatory po bokach. Wąskie w nogawce, ale przez elastyczny materiał bardzo wygodne. Do skrócenia, ale wstrzymam się do pierwszego prania, bo nie wiem jak ten materiał reaguje. Ostatnie, bardzo cienkie i delikatne sztruksy w kolorze ochra z dwiema zakładkami. Preppy fit jest podobnie wąski w nogawkach jak Evo, ale ma więcej miejsca w okolicy...bioder. Te chyba nawet nie wymagają skrócenia. Ogólnie to spodni PT01 na Yoox jest masa i należy kierować się kilkoma wskazówkami: Im węższe spodnie na końcu tym generalnie krój jest bardziej slim fit. Nie brałem niczego co ma opis "niski stan" i próbowałem jak mogę wybrać długość nogawki po wewnętrznej najbliższy wymiarom moich pasujących spodni. Przecena z wyższej ceny rekomendowanej zazwyczaj oznacza lepsze detale. Jak to na Yoox, często inne rozmiary lub kolory tego samego kroju są w różnych cenach, więc trzeba sugerować się zdjęciami i opisami. 9 2 Quote Link to post Share on other sites
Manolete 55 Posted July 17, 2020 Report Share Posted July 17, 2020 Panowie, zamówienie od 10 dni nie opuściło magazynu, wysłałem dwie wiadomości, ale nikt nie odpowiada. Ktoś jest w podobnej sytuacji? Quote Link to post Share on other sites
Żorż Ponimirski 4,136 Posted July 17, 2020 Report Share Posted July 17, 2020 3 minuty temu, Manolete napisał: Panowie, zamówienie od 10 dni nie opuściło magazynu, wysłałem dwie wiadomości, ale nikt nie odpowiada. Ktoś jest w podobnej sytuacji? Moje było opóźnione o jakieś 10 dni właśnie z powodu zmniejszonej liczby pracowników na zmianę po corona. Po wysłaniu pytania odpisali mi, że sprawy działają teraz wolniej ale wszystko jest pod kontrolą. Koniec końców po około 16 dniach paczka dotarła. 1 Quote Link to post Share on other sites
Nawrot 397 Posted July 17, 2020 Report Share Posted July 17, 2020 Ja ostatnio czekałem jakieś 3 tygodnie na dostarczenie paczki. Ogólnie czas zgadzał się z tym, co było wypisane na stronie sklepu. Quote Link to post Share on other sites
Castorp 111 Posted July 17, 2020 Report Share Posted July 17, 2020 U mnie dostawa dzisiaj 5 dni od zamówienia. Quote Link to post Share on other sites
dziko 1,416 Posted August 27, 2020 Author Report Share Posted August 27, 2020 W gwarze młodzieżowej to się nazywa ultimate anime crossover Quote Link to post Share on other sites
Manolete 55 Posted October 6, 2020 Report Share Posted October 6, 2020 Ja ostatnio w TKMaxie widziałem swetry z metkami z Zalando. Chyba Covid zmusza do egzotycznych sojuszy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts