Whitesnake 10,820 Report post Posted January 23, 2018 4 godziny temu, lubo69 napisał: Z cyklu „nikogo nie urzecze moja historia, ale próbować warto”: stłukłem duży palec u nogi, a wyjść z domu musiałem. W tej sytuacji obuwie dobrałem nie tyle do reszty stroju/okazji/samopoczucia, ile do stanu zdrowia. Jedyne buty, które byłem w stanie założyć i w nich chodzić, to moje jak dotąd jedyne krokiety: Galway II Wzruszająca i prawdziwa historia. Napisałbym do Crockett&Jones, dobry storytelling jest teraz w cenie. 😍 2 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
fan_dobrego_buta 2,401 Report post Posted January 23, 2018 7 godzin temu, hawk napisał: Wreszcie otrzymałem C&J Northcothe. Buty wyglądają rewelacyjnie i są bardzo wygodne od pierwszego założenia. Przy długości stopy 26,5 cm dobry okazał się rozmiar 7.5 UK. Tutaj muszę zaznaczyć pewną zależność. To jest druga para tych butów jaką mam (jedną wymieniłem z powodu wady na podeszwie). W pierwszej parze w prawym bucie miałem ucisk na wysokości palców, gdyż prawa stopa ma większy obwód niż lewa, natomiast w tej parze jest luźniej. Wygląda na to, że buty ręcznie robione w poszczególnych parach mogą się nie znacznie różnić (może ktoś ma podobne doświadczenia?). Co do samego kopyta 348 to początkowo wydawało mi się dziwne bo długie, lecz teraz jak się z nim oswoiłem to coraz bardziej zaczyna mi się podobać. Jest to moja pierwsza para krokietów, mam nadzieję nie ostatnia Gratuluję zakupu. Są to bardzo "ładne" i wygodne trzewiki! Też mam przyjemność się nimi cieszyć w tym tygodniu, na zmiane z Isley. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ygrene 277 Report post Posted February 2, 2018 Coniston Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ygrene 277 Report post Posted February 26, 2018 CJ Coniston Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 4 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mamrot 425 Report post Posted March 17, 2018 Przedstawiam kolejne chyba nieobecne na forum buty. Panie, panowie chukka Brecon. But dość masywny i moim zdaniem lepiej prezentujący się w większych rozmiarach niż mniejszych (odwrotnie niż Tetbury). Wstawiam również dla porównania Tetbury, aby każdy mógł wyrobić swój własny pogląd. Obydwie pary to numer 10. Po lewej Brecon, po prawej Tetbury: 7 11 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wodzu 3,426 Report post Posted March 17, 2018 Narobię sobie wrogów, ale... Brecon mi się bardziej podobają (przynajmniej w tym rozmiarze). 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dan 372 Report post Posted March 17, 2018 @Wodzu przyłączam się do opinii :). Tak w ogóle to miałem okazję mierzyć Brecony i jest to mój cel zakupowy nr 1 na następną jesień i zimę. Też noszę 10 i w tym rozmiarze but ma taką fajną delikatną masywność. Super buty @Mamrot, gratulacje! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kolekcjoner21 288 Report post Posted March 17, 2018 Kolejny punkt dla Brecon.;-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Steppenwolf 25 Report post Posted March 28, 2018 Wczoraj kupiłem moje pierwsze C&J (Tetbury). Zważywszy że to dość popularny model na tym forum, mam pytanie: jakie prawidła do nich stosujecie? Zwykłe czy producenta? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tanatos70 13,315 Report post Posted March 28, 2018 43 minuty temu, Steppenwolf napisał: Wczoraj kupiłem moje pierwsze C&J (Tetbury). Zważywszy że to dość popularny model na tym forum, mam pytanie: jakie prawidła do nich stosujecie? Zwykłe czy producenta? Zasadniczo jeżeli buty nie są wykonane na jakimś "artystycznym" włoskim, czy japońskim kopycie i biorąc pod uwagę sumę, jaką producent butów życzy sobie za sygnowane prawidła, doskonale sprawdzą się jakiekolwiek drewniane 2 lub 3 częściowe (regulowane) w dobrym rozmiarze (np saphir lub tarrago z multirenowacji). 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
KIERMAN.pl 1,058 Report post Posted March 28, 2018 W dniu 17.03.2018 o 17:44, Wodzu napisał: Narobię sobie wrogów, ale... Brecon mi się bardziej podobają (przynajmniej w tym rozmiarze). Zdecydowanie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fan_dobrego_buta 2,401 Report post Posted April 1, 2018 Świetna okazja na zamsz - z 425 GBP na 212.50 GBP: https://www.purdey.com/mens-suede-desert-boot 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafa 258 Report post Posted April 1, 2018 Które to kopyto? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mamrot 425 Report post Posted April 1, 2018 To chyba 224 Chiltern, jeśli tak to cena u C&J 355 GPB. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fan_dobrego_buta 2,401 Report post Posted April 1, 2018 Takie domysły mają na SF Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafa 258 Report post Posted April 1, 2018 A jak się to kopyto ma do 341? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafa 258 Report post Posted April 1, 2018 Niestety połowę ceny kosztuje tylko kolor sage. Quote Share this post Link to post Share on other sites
R50 929 Report post Posted April 1, 2018 Dajcie linka do dyskusji na SF. Moim zdaniem to kopyto 348, ew. 341. Quote Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 7,566 Report post Posted April 1, 2018 348 to na pewno nie jest. Tak czy inaczej buty w tej cenie już "wyszły". Quote Share this post Link to post Share on other sites
R50 929 Report post Posted April 10, 2018 To kopyto 341, info od producenta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nowy176 125 Report post Posted June 1, 2018 Wydaje mi się, że producentem tych butów jest C&J. Jeżeli tak, to świetna okazja dla kogoś w rozmiarze UK12.https://www.brooksbrothers.com/Peal-Co-Captoe-Boots/MH00504,pl_PL,pd.html?dwvar_MH00504_Color=MDBR&contentpos=1&cgid= 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bratdominik 666 Report post Posted June 1, 2018 Wydaje mi się, że producentem tych butów jest C&J. Jeżeli tak, to świetna okazja dla kogoś w rozmiarze UK12.https://www.brooksbrothers.com/Peal-Co-Captoe-Boots/MH00504,pl_PL,pd.html?dwvar_MH00504_Color=MDBR&contentpos=1&cgid= Bardzo podobne też do AS Cambridge. Cena świetna. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nowy176 125 Report post Posted June 2, 2018 To, prawda. Na żywo są jednak bardzo podobne do cj coniston. Co ciekawe w kolorze raczej koniakowym niż brązowym. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nowy176 125 Report post Posted June 2, 2018 To zdjęcie dobrze oddaje ich wygląd. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fan_dobrego_buta 2,401 Report post Posted June 2, 2018 Zgodnie z tym co pisano SF- to są Conistony Quote Share this post Link to post Share on other sites