Dziaku 336 Report post Posted December 18, 2017 12 godzin temu, blekit napisał: Koszula, krawat i marynarka są same w sobie mocno nieformalne i jako takie moim zdaniem nie gryzą się z płaszczem. Jasne, w teorii wszystko gra i zgadzam się, natomiast chodziło mi o pierwsze zdjęcie - nie widać co jest pod budrysówką, a jasna koszula i ciemny krawat powodują że całość wygląda jak wyżej napisałem. Może gdybyś dołożył tam szalik i zasłonił co nie co, to warstwa zewnętrzna wyglądałaby spójniej. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz T 304 Report post Posted December 20, 2017 W dniu 18.12.2017 o 17:53, Blondas napisał: Tego typu buty chodzą za mną. Czy to Shoepassion? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blondas 1,167 Report post Posted December 21, 2017 Tego typu buty chodzą za mną. Czy to Shoepassion? Nie, trzewiki Berwick. Rozmiarówka dość duża, weź to pod uwagę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz T 304 Report post Posted December 21, 2017 2 godziny temu, Blondas napisał: 15 godzin temu, Tomasz T napisał: Tego typu buty chodzą za mną. Czy to Shoepassion? Nie, trzewiki Berwick. Rozmiarówka dość duża, weź to pod uwagę. Dzięki, pytanie pewnie głupie: czyli jeśli mam 41-42 to muszę brać 40-41 czy w drugą stronę? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vince 72 Report post Posted December 21, 2017 10 minut temu, Tomasz T napisał: Dzięki, pytanie pewnie głupie: czyli jeśli mam 41-42 to muszę brać 40-41 czy w drugą stronę? Ja noszę 42, Berwicki mam 41,5 i pasują idealnie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz T 304 Report post Posted December 21, 2017 1 minutę temu, Vince napisał: Ja noszę 42, Berwicki mam 41,5 i pasują idealnie. Dziękuję, jest jakiś punkt wyjścia! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blondas 1,167 Report post Posted December 21, 2017 Tak, 0,5-1 rozmiar w dół to dobra próba. Ten trzewik dla mnie jest naprawdę obszerny. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blekit 12,769 Report post Posted December 21, 2017 Dzisiaj. * Suitsupply * Macaroni Tomato * Poszetka * Yanko 11 8 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vince 72 Report post Posted December 22, 2017 20 godzin temu, Tomasz T napisał: Dziękuję, jest jakiś punkt wyjścia! To jeszcze by wyczerpać temat dodam, że przymiarka pół rozmiaru niżej była za radą obsługi sklepu i dobrze wyszło. Później w ciemno kupiłem loafersy Berwicka w tym samym rozmiarze i na początku żałowałem, bo były ciasne. Rozbiły to się po czasie i są idealne. Zawsze trzeba brać poprawkę na rozbicie. Jeśli jest jakieś miejsce, które mnie uciska, a but w miarę dobry w innych miejscach, to naklejam różne rzeczy na prawidła w tych miejscach i problem znika. Zawsze to robię z obłożynami, bo w wiedenkach zawsze mam problem w ładnie się zeszły, ale po czasie się schodzą. Ciepły i wilgotny but po całym dniu noszenia dobrze się poddaje zmianom. 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
poszetka.com 7,102 Report post Posted December 23, 2017 Granatowy prawie niebieski 9 11 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kamizelka 693 Report post Posted December 23, 2017 U mnie podobny zestaw kolorów 2 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marcelli 20 Report post Posted December 23, 2017 Granatowy prawie niebieski Ładnie. Wszystko do siebie pasuje. Fajny casual bez zadęcia. 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tanatos70 13,259 Report post Posted December 24, 2017 Oj nie dopisała nam pogoda. Jednak śnieg nie jest najważniejszy i już czuję takie ciepło rozlewające się w okolicach klatki z piersiami. I nie jest to zasługa tego kusego wełnianego płaszczyka. Wesołych Świąt Koledzy (i Koleżanki) 7 14 Quote Share this post Link to post Share on other sites
blekit 12,769 Report post Posted December 25, 2017 Nadeszła pora na ten krawat Również życzę Kolegom i Koleżankom Wesołych Świąt * Suitsupply * Osovski * 2x Poszetka 4 20 Quote Share this post Link to post Share on other sites
phantom 2,752 Report post Posted December 26, 2017 I 4 13 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wodzu 3,423 Report post Posted December 26, 2017 Tyle zdjęć krawatów EoE już widziałem, tyle razy się zachwycałem, ale wciąż nic nie kupowałem... do czasu. W krawatach chodzę rzadko, dlatego to na pewno nie jest zakup z potrzeby, ale już teraz wiem, że niebawem "muszę" kupić kolejny. EoE Camiceria Olga Massimo Dutti Suit Supply 5 11 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tanatos70 13,259 Report post Posted December 26, 2017 Dzisiaj cieplutko i słońce wyszło, więc wykorzystałem kilka nowych nabytków- wełniano/kaszmirowe kraciaste Corneliani z yooxa, wielbłądzio- jedwabny szalik, krawat @Embassy of Elegance, rękawiczki z renifera od p. Jamrozińskiego i "stare" cordovanowe meerminy + jakiś szkocki ocieplacz z wełny upolowany niegdyś w tikeju oraz komunijny Atlantic na pasku z warana od @eye_lip Kot wdzięcznie współpracował: . 4 13 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Midlife-Crisis 5,435 Report post Posted December 26, 2017 Odświętnie w najlepszych ciuchach - brązowe Kielmany po 18-tej mutują i udają czarne. Angus za to zawsze czarno-biały, 7 20 Quote Share this post Link to post Share on other sites
poszetka.com 7,102 Report post Posted December 27, 2017 Mamy podobne marynarki @Midlife-Crisis i @Serwacy Sportowa marynarka / poszetka modal + kaszmir / golf merino 8 13 Quote Share this post Link to post Share on other sites
123 188 Report post Posted December 28, 2017 Wigilijnie 2 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
poszetka.com 7,102 Report post Posted December 29, 2017 ✁ zielona grenadyna garza grossa ✁ poszetka modal z kaszmirem ✁ koszula bengal z włoskim kołnierzem 5 10 Quote Share this post Link to post Share on other sites
4inHand 3,189 Report post Posted December 29, 2017 Admin wyedytował mój post ponieważ napisałem gdzie uszyłem prezentowane ubranie. Jest to dla mnie krępujące i bardzo niezręczne dlatego postanowiłem pozostawić same życzenia dla forumowiczów. Przepraszam za zamieszanie. Życzę zatem forumowiczom BWB szczęśliwego Nowego Roku 2018, dużo uśmiechu, samych udanych zakupów prowadzących do ciągłego udoskonalania garderoby, dużo radości z noszenia luksusowych ubrań no i oczywiście szampańskiej zabawy w towarzystwie najlepszych win, whisky, koniaków i innych trunków, które dają nie tylko upojenie, a także przyjemność z picia Dodam też, że lepiej nie mieszać Pozdrowienia z Poznania! 3 11 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz T 304 Report post Posted December 29, 2017 (edited) Wszystkiego dobrego! By wszyscy klienci byli tak zadowoleni jak ja do tej pory p.s. jeśli to nie tajemnica ile masz wzrostu? Cytuj Rzadko widywana "smoking jacket" w dość nowoczesnej wersji zlokalizowanej gdzieś pomiędzy bonżurką a smokingiem w zestawieniu z czarnymi spodniami z moheru oraz muszką z tej samej tkaniny co marynarka. Korzystając z okazji chciałbym także życzyć forumowiczom BWB szczęśliwego Nowego Roku 2018, dużo uśmiechu, samych udanych zakupów prowadzących do ciągłego udoskonalania garderoby, dużo radości z noszenia luksusowych ubrań no i oczywiście szampańskiej zabawy w towarzystwie najlepszych win, whisky, koniaków i innych trunków, które dają nie tylko upojenie, a także przyjemność z picia Dodam też, że lepiej nie mieszać Pozdrowienia z Poznania! Edited December 29, 2017 by mosze cytowanie ze zdjęciami Quote Share this post Link to post Share on other sites
4inHand 3,189 Report post Posted December 29, 2017 @Tomasz T --> dzięęęki! A wzrostu mam 176 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
phantom 2,752 Report post Posted December 29, 2017 1 godzinę temu, 4inHand napisał: Rzadko widywana "smoking jacket" w dość nowoczesnej wersji zlokalizowanej gdzieś pomiędzy bonżurką a smokingiem w zestawieniu z czarnymi spodniami z moheru oraz muszką z tej samej tkaniny co marynarka. Nie tak znowu rzadko:) Szczęśliwego Nowego Roku! 2 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites