Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdjęcia przy normalnym oświetleniu, a nie o północy. ;)

Klasyczny zestaw, ciemnogranatowa marynarka, piaskowe chinosy, brązowe semi-oxfordy. Oczywiście pasuje mi do tego jasnoniebieska koszula.

Ale czy ta turkusowa? Do marynarki ok (lubię kontrast), ale mam zgrzyt ze spodniami. Bez krawatów, etc.

20161216_132053.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
9 godzin temu, hackett napisał:

Nieźle, ale bez krawata wolę koszulkę z rozpiętym z ostatnim guzikiem :) Chyba, że to tak specjalnie do zdjęcia.

Także, ale przy większym i sztywniejszym kołnierzyku, np. półwłoskim.

Tutaj niestety układa mi sie to gorzej. ;)

Opublikowano

Mam odwrotne wrażenie. Koszula pasuje do spodni - ot, wiosenny albo letni zestaw. Do marynarki - dla mnie zbyt ciemnej i sztywnej (widać m. in. po ramionach) - nie.

Opublikowano

Koszula zapięta na ostani guzik bez krawata/muszki wygląda praktycznie zawsze fatalnie. Kilku kolegów Ci to już napisało w ostatnich dniach, tylko bardziej delikatnie. Oczywiście nie musisz naszych rad i uwag uwzględniać, ale w takim razie nie rozumiem po co prosisz o poradę na forum.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
11 godzin temu, Zajac Poziomka napisał:

Koszula zapięta na ostani guzik bez krawata/muszki wygląda praktycznie zawsze fatalnie. Kilku kolegów Ci to już napisało w ostatnich dniach, tylko bardziej delikatnie. Oczywiście nie musisz naszych rad i uwag uwzględniać, ale w takim razie nie rozumiem po co prosisz o poradę na forum.

Uczę się. Zbieram rady. Wiesz, czasem trzeba czasu by to wypróbować i przetworzyć.

I troszkę kombinuję z nieortodoksyjnym podejściem. Nie widzę sensu by spamować o oczywistych kwestiach, które mam już naprostowane. Np. jakbym zarzucił tu jasnoniebieską koszulę rozpietą pod szyją.  ;)

Tak lepiej?

20161221_220735.jpg

Opublikowano
7 minut temu, Koval napisał:

@BrotherM,

ta koszula po prawej jest zwyczajnie słaba; i nie chodzi tu nawet o kolor, ale fason i jakość kołnierzyka.

Dlatego proszę się nie dziwić, że staram się ją jakoś zagospodarować. ;)

Tak tylko dodam, jedno i drugie to Lambert. Ten turkusik kupiłem tylko dlatego, że z rozpędu nie zczaiłem, że nie ma kołnierzyka półwłoskiego. Wyszło potem. E tam, droga nie była.

A xkoziola propsuję za humor. Mój człowiek :D

Opublikowano
15 godzin temu, xkoziol napisał:

Znalezione obrazy dla zapytania kontener pck

Może nie od razu do kontenera... Kolega napisał, że to lambert, zatem podejrzewam, że to koszula z ukrytym guzikiem, nie przewidziana raczej do noszenia z marynarką. Letnią porą noszę takie koszule, całkiem nieźle się je użytkuje.

Opublikowano

Kupiłem taki ekstrawagancki krawat w paisley na Allegro za kilka złotych. Myślicie, że da się go nosić, czy lepiej przeznaczyć go na szmatkę do polerowania butów?

P1040625.JPG

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano

Jeśli nie do tej, to do jakiej? Wydaje mi się, że niebieski i pomarańczowy akurat do siebie pasują - na kole barw leżą naprzeciwko. A sam niebieski się powtarza, więc chyba wszystko gra. Dorzucam jeszcze zdjęcie z szarymi spodniami w tle - dla mnie wygląda dość OK. Tylko co do samego krawata miałem z początku wątpliwości. :)

P1040646.JPG

Opublikowano

Hej wszystkim!

mój problem i pytanie dotyczy rozmiaru. Mam często prblem z doborem odpowiedniego a w szczególności długości rękawów. Mój najświeższy zakup- kurtka skórzana. A nawet dwie. Jedna klasyczna od M.Dutti gdzie rękawy wydają się być ok, druga, casualowa od Pepe Jeans. I właśnie z tą drugą mam dylemat. Przymierzałem dwa egz. i jedna miała rękawy dłuższe od drugiego. Wziąłem tę z krótszymi bo była ładniej pomięta i sprzedawczyniom też wydałem się lepiej wyglądać w tej z krótszymi rękawami. Róznica w długościach ok1cm. Wrzucam zdjęcia i proszę o opinie.20161229_201628.jpg

20161229_201619.jpg

20161229_201639.jpg

20161229_201647.jpg

20161229_201712.jpg

Opublikowano
13 godzin temu, Dapi napisał:

W mojej opinii rękaw jest za krótki w stosunku do tego jaki powinien być w kurtce.

drugi egzemplarz był tego samego rozmiaru- L i miał,jak pisałem, delikatnie dłuższe rękawy.  XL nie mierzyłem ale moja sylwetka nie przyjmuje tego rozmiaru.

I pytanie, jak długi rękaw powinien być w kurtce?

Opublikowano

Jeżeli odcienie granatu na poszczególnych elementach nie będą się gryzły, to może być granatowa grenadyna. Zestaw może być jednak nudny. Możesz jeszcze spróbować krwat w kolorze bordowym, ciemnozielonym, szarym, brązowym.

• Oceniam pozytywnie 1