Friedman 725 Report post Posted January 1, 2018 Jakoś nie mogę odgonić melancholii... 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
metius 266 Report post Posted January 11, 2018 Wciąż trzymają poziom 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Whitesnake 10,819 Report post Posted January 11, 2018 Godzinę temu, metius napisał: Wciąż trzymają poziom Zaskoczyłeś mnie ta wrzutą . Dawno spisłem ich na straty. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zajac Poziomka 13,277 Report post Posted January 13, 2018 Fantastyczne wykonanie. 3 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Friedman 725 Report post Posted January 13, 2018 Też bardzo je lubię 🙂. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wodzu 3,426 Report post Posted January 14, 2018 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
melonia 0 Report post Posted January 15, 2018 Super. Uwielbiam tą piosenkę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Midlife-Crisis 5,452 Report post Posted January 15, 2018 Patriotyczno-pentatoniczna wersja Uwertury "Carmen" G. Bizeta z Korei ... Północnej. Właściwie powinno być w dziale Humor, ale tu chyba więcej kolegów wysłucha, o co chodzi. 2 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
abnegat 158 Report post Posted January 15, 2018 Youtube dziś zasugerował i miło zaskoczył Quote Share this post Link to post Share on other sites
NieMy 398 Report post Posted January 15, 2018 Dolores O’Riordan już więcej nie zaśpiewa. RIP Quote Share this post Link to post Share on other sites
dariopol 45 Report post Posted January 20, 2018 Jak juz o artystach z tamtego świata to Amy Winehouse Tu jest wszystko co kocham w muzyce Quote Share this post Link to post Share on other sites
MWojtylak 377 Report post Posted January 21, 2018 Ostatnio na moich playlistach króluje Ritchie Valens i wcale nie jego wykorzystana do granic możliwości La Bamba. I to też a propos artystów, którzy już odeszli. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Friedman 725 Report post Posted January 23, 2018 Mój ulubieniec z Konkursu Chopinowskiego. W piątek będzie grał trzeciego Rachmaninowa w Lublinie - już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że zagra tę samą kadencję co na konkursie Rubinsteina 🙂. 1 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Midlife-Crisis 5,452 Report post Posted January 27, 2018 @Friedman Nagranie jest akustycznie bardzo źle wyważone, przez co słychać dysproporcje między fortepianem a orkiestrą. Jednak jestem pełen sympatii dla Nehringa, którego udało mi się usłyszeć w Żelazowej Woli. Moim zdaniem po Konkursie Chopinowskim zaczął się dopiero rozwijać. Zazdroszczę koncertu w Lublinie. 😊 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Friedman 725 Report post Posted January 29, 2018 Faktycznie, orkiestra jest bardzo słabo słyszalna, dla mnie to jednak nie jest wielka wada - tym bardziej, że odsłuch na żywo robi dokładnie na odwrót i zaciera szczegółowość fortepianu. Tutaj mogę się nacieszyć niuansami w grze pianisty. Koncert był udany, momentami zabrakło zgrania z orkiestrą (być może przez niespodziewaną zmianę dyrygenta), jednak entuzjazm publiczności był tak duży, że aby ją uciszyć Szymon bisował dwukrotnie. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zajac Poziomka 13,277 Report post Posted January 29, 2018 W dniu 23.01.2018 o 11:51, Friedman napisał: Mój ulubieniec z Konkursu Chopinowskiego. Dla mnie był jednym z dużych rozczarowań konkursu, prawdę mówiąc nie za bardzo rozumiem dlaczego dostał się aż do finału. Nie śledziłem jego kariery po konkursie, ale skoro @Midlife-Crisis mówi, że się rozwinął, to wierzę na słowo. Ostatnim Polakiem, który zrobił na mnie dobre (a nawet piorunujące) wrażenie na konkursie był Blechacz, do dzisiaj zresztą jego konkursowe wykonanie koncertu fortepianowego jest jednym z moich ulubionych. Niestety jego wydawane później w DG płyty (ostatnio Bach) jakoś mnie nie zachwycają. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zajac Poziomka 13,277 Report post Posted January 29, 2018 Od ponad półtora roku, kiedy po raz pierwszy usłyszałem to wykonanie, nie było chyba tygodnia w którym nie posłuchałbym go chociaż raz. Po prostu nie mogę się od niego uwolnić, czysta perfekcja. Zresztą cała płyta jest ze wszech miar godna polecenia. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Midlife-Crisis 5,452 Report post Posted January 29, 2018 Jeżeli już mowa o Bachu, to przebijam moim ulubionym pianistą, któremu miałem okazję uścisnąć jego złotą rękę. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wodzu 3,426 Report post Posted January 30, 2018 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dariopol 45 Report post Posted January 30, 2018 Tak za mną chodzi ten temat 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Whitesnake 10,819 Report post Posted January 31, 2018 Ładne propozycje na Bacha Panowie. Dokładam do stawki Glenna "robota" Goulda, z moim ulubionym mózgołamaczem... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Midlife-Crisis 5,452 Report post Posted February 1, 2018 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
spiryt 230 Report post Posted February 2, 2018 niby nie podobne do tego co wyżej, ale jednak; tak na marginesie warto posłuchać gitary Eddiego Hazela Quote Share this post Link to post Share on other sites
metius 266 Report post Posted February 10, 2018 W dniu 21.12.2017 o 17:04, Wuj napisał: I co to komu przeszkadzało, Panie Kolego? Po co było to zmieniać, ja się pytam na jakieś, kurde, rapy? Właśnie po to (tak mi się wzięło na wspominki po dzisiejszej audycji The Huei Show w BBC 6 Music) Beastie Boys - No sleep till Brooklyn z genialnej płyty Licensed to Ill. Quote Share this post Link to post Share on other sites
damiance 2,902 Report post Posted February 11, 2018 Quote Share this post Link to post Share on other sites