adamW 1,795 Report post Posted November 3 Mirra ma wspolne nuty z Tom Ford Noir EDP; pachnie dosc podobnie. Bardzo ladny zapach. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tanin 106 Report post Posted November 4 Do Ouda sam się przymierzałem, nawet prawie kupiłem od Tanatosa Niestety u mnie również zapach dość szybko znika, widać nie z każdą skórą się lubi. Więc w sumie z perspektywy dłuższych testów dobrze, że go nie kupiłem. Za to jak zacząłem testować, to podeszła mi Quercia, i jak tylko skończę obecnie użytkowany flakon czegoś innego, to napoczynam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
123 188 Report post Posted Tuesday at 12:57 PM Mam ADP Blu Mediterraneo Chinotto di Liguria, chciałbym coś jeszcze z ADP na lato. Co byście polecili ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Żorż Ponimirski 2,539 Report post Posted Tuesday at 02:09 PM Godzinę temu, 123 napisał: Mam ADP Blu Mediterraneo Chinotto di Liguria, chciałbym coś jeszcze z ADP na lato. Co byście polecili ? Ja mam Ginepro di Sardegna i Cedro di Taormina - oba bardzo lubię i polecam. Do koszuli i marynarki super mi pasuje Colonia Intensa. Nie polecam Bergamotto, Arancia i Fico, bo wg mnie są zbyt damskie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
eduardo 13 Report post Posted Tuesday at 07:16 PM Fico do tego trochę przesłodzony. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tanatos70 13,211 Report post Posted Tuesday at 08:51 PM Mirto di Panarea. Rewelacja. Na mnie o dziwo bardziej trwały niż Oud colonia intensa. Da się kupić tester 150 ml za stosunkowo niewielkie pieniądze. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tanatos70 13,211 Report post Posted Wednesday at 11:48 PM Taki "tikejowy" zakup w ciemno. Tytoń, goździki, jakieś zielsko + apteczny zapach z dzieciństwa- syrop na kaszel lub płyn do płukania paszczy. Początkowo rozczarowanie, ale z czasem polubiliśmy się. Ciekawie się na mnie układa: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Żorż Ponimirski 2,539 Report post Posted yesterday at 10:03 AM Czy miał ktoś okazję przetestować i porównać ręka w rękę Aventusa i Mancera Cedrat Boise? Wiem jak pachnie Aventus, ale nie spotkałem nigdzie na żywo Mancery. Słyszałem opinie, że Mancera jest nawet dla niektórych lepsza, no i różnica w cenie jest czterokrotna... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Machiavelli 503 Report post Posted 10 hours ago Jeśli szukasz czegoś, co będzie ręka w rękę podobne do Aventusa, to raczej nie będzie to Cedrat Boise. Określiłbym to tak - zapachy są z tej samej kategorii, ale już zarówno owocowe otwarcie (w Cedrat bardziej cytrusowo-słodkie, dla mnie mocno chemiczne w odbiorze) jak i rozwój zapachu (idzie w kierunku dość ciężkiej, zbitej bazy) mocno odróżniają te dwa zapachy. O wiele lepiej charakter Aventusa oddaje takie L'Aventure (nawiasem, cena jeszcze lepsza niż na Mancerę), jeśli jednak szukasz czegoś co przy porównaniu ręka w rękę będzie bardzo podobne do Aventusa, to zdecydowanie Pineapple Vintage Intense. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites