diGriz 45 Report post Posted September 25 Godzinę temu, Koval napisał: @diGriz, nie wiem skąd jesteś, ale jeśli masz możliwość odwiedzić któryś ze sklepów Loake (Warszawa, Katowice, Poznań, Kraków), to będziesz mógł zobaczyć/przymierzyć w jednym miejscu sztyblety na kilku kopytach i łatwiej ci będzie stwierdzić, czy warto 'iść w tę stronę'. Olsztyn. W takim razie przejdę się tam gdy będę w Warszawie. Można gdzieś przymierzyć Yanko? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blondas 1,178 Report post Posted September 25 Chyba tylko pod Stargardem, może czasem chłopaki się na jakichś targach pojawiają. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomdab84 0 Report post Posted September 29 Proszę o pomoc Rozmiar 12C Edward Green Belgravia na zdjęciu. Jaki to odpowiednik w cm, a jeszcze lepiej jaki to rozmiar porównując do Loake? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Egonax 199 Report post Posted September 29 Zgodnie z tabelą rozmiarów u EG: jezeli to oznaczenie w UK, to rozmiar w EU 47 jeżeli to oznacżenie w US, to rozmiar w EU 46,5 litera C to tęgośc - zarówno w UK jak i US są to dość wąskie buty Quote Share this post Link to post Share on other sites
regis 0 Report post Posted October 1 Witam. Zamówiłem Yanko na kopycie 960 G w rozmiarze 8,5UK, okazały się za długie około 6mm, 7mm, w palach jak i w pięcie luz. Lepszym rozwiązaniem będzie 960G w rozmiarze 8 czy 7,5 czy może Loake Hyde 8? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafa 258 Report post Posted October 1 @regis, Bez podania długości stopy ciężko będzie cokolwiek doradzić. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
regis 0 Report post Posted October 2 Długość mojej stopy to 27,5 cm Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafa 258 Report post Posted October 2 @regis, moje stopy mają ok. 27 cm i rozmiar 7,5 yanko na kopycie 960G, 962G i 790F są dobre. Nie znam kopyt loake. Quote Share this post Link to post Share on other sites
regis 0 Report post Posted October 2 Dziękuję za informację. Czyli obydwa rozmiary mogą być dobre, tyle że z różnym dopasowaniem. Loake pozostaje zagadką. Mam chestery od nich na kopycie 024 w 8UK, które są dobrze dopasowane więc z capitalem raczej nie będę ryzykował Quote Share this post Link to post Share on other sites
MarcinJarosz 200 Report post Posted November 23 W związku z dalszym poszukiwaniem balmorali prosiłbym o poradę. Znalazłem poszukiwany model marki Cheaney na kopycie 225. Z dotychczasowych doświadczeń balmoral Yanko na kopycie 915 rozmiar 8 są idealne w podbiciu, natomiast za ciasne w palcach. Próbować Cheaney kopyto 225 w rozmiarze 8 czy też będzie za ciasne? Ktoś ma doświadczenia z powyższym kopytem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
papiez_ 36 Report post Posted November 29 Szybkie pytanie - Buty Patine na kopycie TJ Ina G. Moje stopa 28cm długości i 26cm w obwodzie. Czy rozmiar 9UK nie będzie za długi? Może lepiej celować w 8,5UK? Quote Share this post Link to post Share on other sites