bartazz 134 Report post Posted May 9, 2014 Jeśli ktoś ostatnio miał problem z wyborem rodzaju kieszeni w nowej marynarce, to jeden kłopot ma już z głowy. 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
The-Bigwig 905 Report post Posted May 9, 2014 Różne sytuacje zdarzały mi się w kinach, ale takiej "ofiarą" stałem się po raz pierwszy Grupka śmiejących się Panów z Paniami siedziała naprzeciwko mnie w wygodnej loży oczekując na wejście. Cóż. Wywiązała się pewna, jakże ciekawa rozmowa... - "Te buty to brzydkie są, szczerze mówiąc to ja bym się nie pokazał w takich" (ugrzeczniony cytat...). Rzekł jeden z nich pokazując palcami na swoje kanciaste, czerwone aligatory opiniując moje loafersy bez skarpetek. Nie powiem, dziwna sytuacja, ale odpowiedź przyszła mi na język szybciej niż myśl czy to właściwe działanie... - Widzisz, ja te buty zdejmę wieczorem. A Ty taką gębę będziesz miał całe życie. Twarz gościa przy akompaniamencie śmiechu pozostałych członków grupy - bezcenna. 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koval 2,192 Report post Posted May 9, 2014 Static, powinieneś raczej mieć ksywę 'The Rooster', a nie - 'The Bigwig'... Quote Share this post Link to post Share on other sites
damiance 2,902 Report post Posted May 11, 2014 Usłyszane dzisiaj na ulicy; z rozmowy dwóch młodych mężczyzn - (..) po wczorajszej Eurowizji bardzo dokładnie się ogoliłem. 13 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Typowy Janusz 2,295 Report post Posted May 11, 2014 Nie chciał jak kobieta wyglądać pewnie Quote Share this post Link to post Share on other sites
pol606 494 Report post Posted May 22, 2014 Polecam temat obuwniczy 8 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bartazz 134 Report post Posted May 22, 2014 Myślałem, że to jakaś nowa reklama marki odzieżowej. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pirat 1,335 Report post Posted May 22, 2014 Z wyborcza.pl pod artykułem "Rosyjski sąd zdecydował o deportacji muzyków Behemotha. 'Trafiliśmy na łaskawą sędzię" http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105404,16006879,Rosjanie_zatrzymali_muzykow_Behemotha___Chcemy_juz.html?v=1&obxx=16006879 Reakcja Rosjan jest absolutnie zrozumiała biorąc pod uwagę ile szkód uczynił niejaki Behemot wraz z ciemnym typem Korowiowem w Moskwie!!! Moskwa pamięta! Moskwa nie zapomni! Moskwa pomści Berlioza! 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
swordfishtrombone 2,039 Report post Posted May 22, 2014 Różne sytuacje zdarzały mi się w kinach, ale takiej "ofiarą" stałem się po raz pierwszy (...) Twarz gościa przy akompaniamencie śmiechu pozostałych członków grupy - bezcenna. Ja wiem, skąd Ci ta replika przyszła na język - to parafraza słynnej repliki Winstona Churchilla. Na wystawnym przyjęciu pewna pani zwróciła mu uwagę: "Ależ pan jest kompletnie pijany!", na co ten odpowiedział: "A pani jest brzydka. Ale ja jutro będę trzeźwy". Piękna anegdota, istotnie. 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Secondhand Dandy 268 Report post Posted May 24, 2014 K: Czy mógłby Pan dobrać do tych dżinsów jakąś koszulę?J: Oczywiście, a jaka interesowałaby Pana kolorystyka?K: A wie pan, w sumie po koszulę to i tak muszę przyjść z mamą, ona się zna na koszulach.Ostatnie zdanie fajnie brzmi w ustach pięćdziesięciolatka, nieprawdaż? #SklepoweTrueStory #MammaMia!Więcej historii z życia ekspedienta w najnowszym wpisie na blogu:http://secondhanddandy.pl/2014/05/zpamietnikasprzedawcy.html 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
The-Bigwig 905 Report post Posted May 24, 2014 Ja wiem, skąd Ci ta replika przyszła na język - to parafraza słynnej repliki Winstona Churchilla. Na wystawnym przyjęciu pewna pani zwróciła mu uwagę: "Ależ pan jest kompletnie pijany!", na co ten odpowiedział: "A pani jest brzydka. Ale ja jutro będę trzeźwy". Piękna anegdota, istotnie. Nie przypuszczałem...musiałem to kiedyś przeczytać, nawet nie wiem kiedy i nie potrafię sobie przypomnieć. Adrenalina wygrzebała z głowy co trzeba podświadomość. Dzięki, cytat rewelacyjny. Quote Share this post Link to post Share on other sites
swordfishtrombone 2,039 Report post Posted May 24, 2014 Ależ nie ma nic złego w parafrazowaniu klasyków, przeciwnie. Pogratulować refleksu! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 8,539 Report post Posted May 24, 2014 Churchill miał wiele ciekawych powiedzeń oraz ciętych ripost, w temacie jak powyżej: Nancy Astor: Winston, gdybyś był moim mężem, to zatrułabym twoją herbatę.Churchill: Nancy, gdybyś była moją żoną, to bym ją wypił. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pol606 494 Report post Posted May 29, 2014 Fajna reklama z lwami 8 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dr Kilroy 418 Report post Posted June 1, 2014 Pozdrawiam, Dr Quote Share this post Link to post Share on other sites
Denior 322 Report post Posted June 4, 2014 5 new ways to tie a tiehttp://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/aPv2zgK_700b_v1.jpg 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Petrikauer 22 Report post Posted June 7, 2014 Jak podróżować ze stylem: 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Arkadyjczyk 277 Report post Posted June 8, 2014 W sumie powinno to zdjęcie trafić do wątku: jakie buty mam dziś na sobie. Tytuł: własciwe ubranie do double monków. A tak naprawde projekt pt.: O-pisanie świata zorganizowany w ramach lubelskiej Nocy Kultury. W tle oryginalne Kroniki i Atlasy z XV i XVI w. 14 Quote Share this post Link to post Share on other sites
paparazzo 519 Report post Posted June 9, 2014 Jest humorystycznie - jeśli dobrze widzę.. biały T-shirt Quote Share this post Link to post Share on other sites
swordfishtrombone 2,039 Report post Posted June 12, 2014 Tak mi się przypomniało w kontekście butów i duchowieństwa (chodzi o drugi dowcip w załączonym filmiku): Tak swoją drogą, to wyjątkowo słaba gra aktorska - też dobry dowcip, takie aktorzenie... Quote Share this post Link to post Share on other sites
bazyllo01 8 Report post Posted June 14, 2014 W sumie powinno to zdjęcie trafić do wątku: jakie buty mam dziś na sobie. Tytuł: własciwe ubranie do double monków. A tak naprawde projekt pt.: O-pisanie świata zorganizowany w ramach lubelskiej Nocy Kultury. W tle oryginalne Kroniki i Atlasy z XV i XVI w. To już chyba triple monk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Styleman 3,233 Report post Posted June 18, 2014 Andrzej Mleczko jak zwykle na czasie. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites